lördag 31 augusti 2013

En dag på stranden

På ungefär en timmes avstånd från Manhattan, med bil, ligger Jones beach. En jättelång, har inte fakta men låååång, strand med hyfsat vit och finkornig sand och där tillbringade vi hela dagen idag. Badade. Solande. Läste bok. Vi hade med oss picknick och åkte inte hem förrän runt femtiden. På det stora hände inget spännande på hela dagen. Och det var riktigt, riktigt skönt.
Dagen blev ett värdigt avslut på sommaren. I morgon är det 1 september, svårt att fatta, och på tisdag börjar skolan. Barnen vet nu vilka lärare de kommer få i år (samma som förra året för bägge barnen, yippie!) och vilka klasskamrater de kommer att få. Nelle var superglad över sin klass medan Edward tyvärr blev lite ledsen. Han hade önskat att komma med några av hans "sportiga" fotbollsspelande vänner men tyvärr var inga av de han helst önskade i den nya klassen. Det är jobbigt när ens barn blir ledsna, är det inte? Man vill liksom "fixa" så det ska bli bra. Men ibland går det ju bara inte. Och då blir man själv ledsen.

fredag 30 augusti 2013

Dagens drama!

(...och jag måste sluta läsa läskiga deckare)

Händelsen:
Edward kommer hem från en kompis några minuter försenad och med "andan i halsen" efter att ha fått springa upp för trapporna 8 våningar då hissen aldrig kom. När han kommer in flåsar han
-Mamma, det står en man där ute och undrar om han kan få en "brew"(=öl)...
-Va, säger jag? Var? (Och tänker genast att det är en lodis som följt efter Edward och nu är på darrig jakt efter sprit).
Springer ut i hallen där en glad (och gay) kille står och mycket artigt frågar om han kan få låna en "broom"(=kvast) då han haft sönder ett glas i sin väns lägenhet... 

Alltså, come on! Vad rör sig i mitt huvud egentligen? Blir vi SÅ HÄR påverkade av litteratur, musik, spel m.m. Om jag bara läst romantiska böcker, hade jag trott att det var Mr Darcy som stod där ute då frågandes efter "a bloom"(=blomsterkvast)?

Ha ha ha!

Jag inser nu vad trött jag var igår när jag skrev inlägget om sommaren!!! Det framgår liksom aldrig att vi rört på oss, typ 100 mil, och att alla stugor är olika... Ni får ta det för vad det är och GISSA var vi har varit. Och så ska jag framgent försöka skriva lite mer...strukturerat. Ok, vi säger så. Kanske jag återkommer till sommaren sen när längtan efter sol och värme ger sig tillkänna igen. Jodå, jag har redan börjat kolla biljettpriser till Mexico och Florida för hösten och våren. Kan jag aldrig bara leva NU?


God morgon från NYC!

torsdag 29 augusti 2013

America runs on Dunkin'

Vi har så smått börjat fatta att sommaren är över efter helgen och nu börjar vardagen igen. 10 veckors sommarlov känns som en evighet i juni men nu...över. I morgon klockan 18 annonseras på UNIS (skolans) hemsida vilken lärare barnen kommer ha och vilka barn/kompisar de kommer gå med under det kommande året. Här byter man ju varje år och jag antar att besked om lärare och "klassisar" ges planerat så sent som sista dagen innan skolstart för att ingen faktiskt ska få möjlighet att klaga eller byta innan terminsstart. Spännande ska det iallafall bli i morgon klockan sex.

Dagen då? Jag tog barnen med mig idag för att handla lite fräscha skolkläder. De urtvättade, halvsunkiga trekvartstightsen med gräsfläckar på knäna kändes inte längre värdiga att börja det nya skolåret i så vi åkte till Queens mall och "shoppade loss". Nelle fick två kjolar, två tights, två långärmade tröjor och en kofta. Edward, ett par grå jeans. Något annat som han gillade hittade han inte.
Efter all shopping tog vi en paus på Dunkin' Donuts. Kan inte höra eller läsa brandnamnet Dunkin' Donuts utan att i huvudet också höra deras slogan "America runs on Dunkin'". Det är sorgligt men förmodligen sant - att America till stor del fungerar med hjälp av den här...födan.

Lite om sommaren

Den var härlig men som vanligt - kort! Jag ska visa lite bilder och berätta kort om lite vad vi gjort.
Vår sista helg i stugan var det fullt hus då våra vänner från Schweiz var och hälsade på. Nio personer på 35 kvadratmeter, det går det med! Vi hann till och med lite sightseeing och Gripsholms slott visade sig från sin bästa sida denna sommarlördag!
I en loppisbod i stugan hittade vi den här gamla hästskon från farfars gamla nordsvensk Dunder. Den hade visst en extraordinär stor storlek, 8,5, och vi lät en smed på Western Farm göra i ordning den blank och fin. Nu ska den sprida lycka i stugan. Länge.
Tja, vad ska man säga om den här bilden? Putte i blåbärsskogen en regnig dag kanske? Och inte fick vi någon fisk heller.
Som vanligt strålande väder på brorsans födelsedag!
I år fyllde han 35! Lillebror
Vi hade också kräftskiva...

Och fler misslyckade fisketurer.
Tillbaka i New York stack vi och seglade...
Vid rodret-kvinnorna!
Och slutligen lite "finkultur" på Coney Island. Detta paradis med strand och nöjespark i ett. Här bor mexarna och ryssarna har vi fått lära oss och inte mig emot att bjudas på empanadas, mango och cervezas på stranden.
Nelle såg ut så här i slutet på dagen efter en dag på socker. Och bara socker.
Till sist. I dagarna tre - filminspelning i VÅRT HUS!!! Serien The Good Wife spelade in ett avsnitt och jag såg INGEN kändis på hela tiden. Såklart.

Skönt, nu är jag igång igen! Det känns härligt att vara tillbaka. Jag har saknat er.

Nä men hörrni!

Ska vi ta och börja om va?