onsdag 30 oktober 2013

The original kids helping kids

Gamla hederliga insamlingsbössor!

Vi tömmer våra sparbössor i år igen med alla dessa småpengar som man dagligen får och sedan inte gör av med. Barn hjälper andra barn (men föräldrarna betalar såklart!) - känns viktigt och våra barn är verkligen intresserade av att hjälpa till och samla in till de barn som inte har de lika bra som dem. Alla ni som varit här och hälsat på oss, och som lämnat lite växelpengar när ni åkt, ni är också med och hjälper till. Lite från många gör skillnad!

Ge till UNICEF du med!

MIN Halloween outfit i år

Jag kommer inte gå "all in" i år....men jag gör iallafall nåt. Riktiga halloween är i morgon och då är det stort party i huset. Pizza, godis, trick or treat, mat och vin. Ni kanske kommer ihåg att "huset" hade likadant party förra året men då strömlöst efter Superstorm Sandy. Det var mysigt. Kanske till och med lite mysigare än vanligt eftersom barnen fick en extra vecka ledigt och Halloween kan ju gärna vara mörk och lite kuslig. Här kommer iallafall en bild på min outfit för i år. Sex dollar kostade den. Kanske jag "poppar till den lite" med att klä mig i svart. Så. Jävla. Originell.



Årets skolkort

Vi valde inte retuschering i år eller.


måndag 28 oktober 2013

Jag har inte så mycket att säga

Började dagen med den här utsikten från fönstret av en skakig skolbuss. Det här är Long Island City i morgonsol.
Anledningen att jag var på skolbussen var att Edward hade Öppet Hus i matte i skolan idag och vi föräldrar var inbjudna för att få se vad barnen lärt sig under året i matematik. Det var kul, vi spelade spel med barnen där huvudräkning gällde. Fan alltså, de krossar en totalt! Förstår helt plötsligt varför man gör sudoko. Det gäller att gympa den där räknehjärnan... 

Efter skolan åkte jag till stan för att göra några ärenden och hamnade i en butik när jag stötte på det här - kanske det mest onödiga jag någonsin har sett.
Vem är målgrupp för detta? Suck.

Richard och barnen kom hem samtidigt på eftermiddagen och vi gjorde läxor, åt middag och var ute en stund och spelade fotboll tillsammans. På fotbollsplanen var ett "gäng" med killar i 20-årsåldern som rökte braj. Både jag och Richard blev så provocerade att vi dels sa åt dem att gå därifrån (Richard) ringde PSD, den lokala polisen, och anmälde dem. INTE OK att ha ett moln av marijuana vid fotbollsplanen där sunda 10-13-åriga killar spelar fotboll. INTE ALLS OK. 

Nur det kväll och vi är alla trötta. Richard vet inte ens vilken tid han är på och jag sov dåligt i natt så vi kommer nog alla att slockna tidigt. Natti natti till denna dag.

söndag 27 oktober 2013

Kändes som om vi haft en slapparsöndag...

...tills jag faktiskt började tänka på vad vi gjort idag. 
Stigit upp och käkat frukost. Tvättat maskin ett, tumlat och satt på maskin två innan vi åt en snabblunch (pasta), klädde oss och gick och storhandlade på Costcos stormarknad (wholesale). På vägen dig åkte vi sparkcykel och var och lekte i en lekpark. När vi handlat gick vi till lekparken igen en liten stund (de var inte FÄRDIGA!) och sen hem för tvättmaskin tre och fyra, målade med akrylfärg, Edward spelade tennis, jag bakade citron/blåbärsmuffins, lagade middag, lax och potatismos. Dammsög. Vek och sorterade all tvätt. Packade för i morgon enligt skolans färgschema, diskade, mailade fröknarna om att barnen har två läkartider i veckan... Så pratade jag med Richard som var i Korea om vad jag ville ha på taxfreen. Tur att det blir balans. 

Nu tittar barnen på tv, jag ska ta mig en kopp te och sedan ska vi väl typ gå och lägga oss. Hoppas er helg varit lika skön som vår! 

Det är den tiden på året...

...när det är skönt att öppna ugnsluckan och släppa ut eftervärmen i det småkyliga morgonköket.
Snart börjar den tiden när man slår på ugnen, öppnar luckan och låter den vara på. Gasen är gratis och elen dyr. Kombon dåligt isolerade lägenheter gör att vi nog alla lagar ovanligt mycket tjälknöl (men på hög värme) på vintern.

lördag 26 oktober 2013

Tränar mig på att bli en ja-sägare

-Mamma!! Får jag mera godis?
-Nej.

-Mamma! Får jag sätta glitterlim på det här?
-Nej.

-Mamma! Får jag gå och lägga mig utan att borsta tänderna?
-Nej.

-Mamma. Får jag sova i din Kashmir-tröja?
-......ja..... Suck. 

Ibland måste man bara säga ja. Välja sina krig.

Skinnjackan

Om ni har läst min blogg länge kommer ni kanske ihåg ett inlägg jag skrev om min första skinnjacka. Den jackan som gav mig en fantastisk lyckokänsla. En känsla av fullkomlighet. En känsla av att nu har jag ALLT. 

Jag har köpt en ny skinnjacka. Och den har inte gett mig någon sån känsla. Visst kanske pulsen gick upp lite när jag såg den där i affären. Jag tyckte och tycker ju att den är snygg. Men den gav mig inte samma habegär som den där andra jackan. 

Jag har inte haft någon skinnjacka sedan "den perfekta" och kanske är det så att den för alltid har förstört känslan av den perfekta skinnjackan. Jag har letat i flera år efter en innan jag köpte denna men inte hittat någon som jag var beredd att betala skinnjackspris för. Men nu slog jag iallafall till. Den har legat kvar i påsen i drygt två veckor för jag kände mig inte säker. Är den verkligen fin? Vad tycker jag om de där axlarna egentligen? Men i veckan "kastade jag mig ut". Med jackan på. Jag gissar att jag under veckan som kommer kommer att hitta den jag verkligen vill ha. Den som gör mig lycklig igen. Och då får jag väl ha två.
Här är den. Vad tycker ni?

Booooooo

Halloween, denna högkulturella tillställning. Hur kunde vi i Sverige så länge leva utan?? Ironi.

Barnen vaknade 7.30 och det första de gjorde var att prata om sin utklädning. "Vi måste upp mamma, vi måste göra oss klara!". Jag var sådär pigg klockan halv åtta och sa att " nu får det vara någon måtta. Det börjar inte förrän 12". Då gjorde barnen frukost på sängen till mig och såklart smälte jag och klev upp. Vi gjorde oss i ordning till årets valda karaktärer. Edward var "Soccer zombie" och Nelle varulvsflickan i "Monster High". 
-LITE INLEVELSE!!! skrek jag här när kortet skulle tas. Jag vet inte. Det var nog bättre innan.

Paraden var kul. Hundratals barn och vuxna i en lång parad längs Main Street på Roosevelt Island. Sen ett stort nöjesfält med gratis ALLT. Korv, läsk, popcorn, sockervadd, kanderade äpplen, hoppborg, karuseller, pyssel, lotteri med vinst varje gång....tom trollkarl!
Efter ett par timmar var det dags att lalla hemåt igen. I strålande sol med de här barnen. 
Sa jag att Richard är i Angkor Wat? Jag är inte avundsjuk.

Gammal bild med lugg

Här är en gammal bild av mig i lugg. Men allvarligt, är det inte dax nu igen?!?


fredag 25 oktober 2013

Såg de här bilderna

Och blev sugen på lite längre hår med lugg. Vad tror ni? HUR SNYGGT????
Jag är ju så lik henne också, HAHAHAHAHA!!!!!


Fredag


Började morgonen med en 6 km power walk och lite "gympa" på fotbollsplanen. Här på planen var det full kamp igår då Edwards lag mötte serieledarna i en match. De ledde med 3-1 in i andra halvlek. Coachen gjorde lite ändringar i laget inför andra halvlek (bland annat flyttade han Edward till LIBERO??)...och matchen slutade 3-4. Surt. Rättvist hade varit 3-3 men så kan man inte tänka. Mål är mål. En ofrivillig hands innanför straffområdet blev dödsstöten och avgjorde matchen. Surt surt.

Jag har köpt täckbyxor och frös ingenting. Härligt att vara fyrtioplussare och inte bry sig. Brydde sig gjorde däremot barnen som tyckte jag var totalt pinsam. "Inga andra mammor har TÄCKBYXOR!!". Nu börjar avdelning xxx i föräldraskapet. Pinsamma mamman.

torsdag 24 oktober 2013

Hos akupunktören

Sitter i väntrummet och lyssnar på asiatisk "hissmusik". Ni vet lite new age-influerad med vattenfall och munkar, panflöjter blandat med asientoner. Tittar ut över dekoren i väntrummet och konstaterar att asiater inte satsar mycket på mys. Starkt ljus från lysrör, lite bambu och rökelse så är det klart. Men det är ju heller inte det viktiga. Dock svårt att förstå för en estet.

onsdag 23 oktober 2013

Ja!

Jag antar att någon hade öppnat påsen med potatismjöl när någon bakade rulltårta sist. Vilken tur att jag rengjorde spisen igår kväll så det inte fastnar så mycket! Stärkelse som är så lätt att ta hand om! 
Nu hatar jag rulltårta ännu mer.

Ett litet tillägg. Eller ska jag säga förtydligande. Ser ni fotavtrycket i mjölet på pallen? Föreställ er hur mycket potatismjöl som hamnade ÖVER MIG???

tisdag 22 oktober 2013

Den godaste koppen kaffe

Här i USA dricker man inte kaffe. Som vi känner till kaffe. De dricker blask. Varmvatten med lite kaffesmak. Uräckligt. Man kan dricka latte (men man måste be om en dubbel espresso), cappuccino, vanlig espresso, men inte kaffe. Sedan vi flyttade hit så har jag inte druckit en enda kopp kaffe som varit god. Tills vi kom till IHOP i Canada. IHOP är en kedja som finns i både USA och Canada och förkortningen betyder International House Of Pancakes. Det är ett dinerliknande ställe som specialiserat sig på pannkakor av olika slag. Och där av alla ställen hade de jättegott kaffe. Och nu undrar jag såklart, var det för att det var i Canada? Eller är det här nyckeln till det goda kaffet? Ska prova och rapportera nästa gång jag ser en IHOP.

Så gick den här dagen också

Vaknade tidigt trots att vi hade sovmorgon. Eller, tidigt...7. Richard åkte till Kambodja idag och blir borta en vecka så idag var det bara jag och kidsen. De var lediga idag också på grund av studiedagar för lärarna. Tydligen är det fyra stycken TED-föreläsare som hållit låda på UNIS för lärarkollegiet. Blir kul att höra vad de har att säga om det!

På morgonen slappade vi, packade upp och tvättade. Sen mötte vi upp min väninna M och hennes barn för lunch inne i stan. Sushi enligt önskemål från barnen. 
Jag och Edward fick samma spådom i våra Fortune Cookies och Nelle en helt egen. Tycker hennes passade bra och kanske vår med?

Barnen har lekt hela eftermiddagen med kompisar och jag har druckit kaffe och diskuterat svensk biståndspolitik med en annan vän.

På kvällen - match! Nelles lag mötte serieledarna i kvällens match som startade klockan 6. Och gissa vad...?

Vinst 4-0!!! Det var en härlig kväll som vi avslutade med att köpa en lott (igen!) på POWERBALL, ett nationellt lotteri. 172 miljoner dollar är mina (igen!) på onsdag.
Eller hälften då. Jag har en väninna som jag spelar med, en dollar var i insats. Dela lika. Men det ska väl gå ändå?

måndag 21 oktober 2013

Edwards nya skämt

-Why did the blonde girl stare at the juice box?
-?
-Because it said "concentrate".

Canada

I Canada säger man "Canada, eh!" som uttryck. Betyder väl ungefär "Canada, liksom!". För oss svenskar var det lite som att komma hem. Rent, snyggt och lagom på alla sätt. Kanadensarna är väluppfostrade, artiga OCH har gott kaffe. Inte svagt som i USA utan riktigt kaffe. 

Vi lämnade Niagara Falls på lördag morgon och åkte mot Toronto. På vägen stannade vi på en vingård och köpte några flaskor vin, bl.a. Icewine, ett vin som skördas efter första frostnatten tagit druvorna. 
Efter vinstoppet åkte vi via Niagara on the Lake (som The Hamptons fast i Canada) till Toronto. När vi kom så var det Toronto Marathon i stan så vi fick parkera långt från hotellet och gå. Lite krångligt men vi höll en positiv attityd. Hela den här semestern har faktiskt varit sån. Först hotellkaoset första natten, sen regn i Niagara Falls och så ett stadsmarathon på det. Men vi har hållit oss positiva!

Toronto var fint. En civiliserad storstad. Många säger att det är Canadas New York och det stämmer nog litet. Som NYC fast artigt.
Vi besökte bland annat CN Tower:
Dagtid och sedan nattetid på den roterande restaurangen 360 Degrees.
Barnen skötte sig exemplariskt trots att maten inte var den bästa. Vilken den verkligen borde varit för de priserna. Men men, turistfällorna brukar ju sällan leverera. Som man säjer.

Men det var en upplevelse. Väldens snabbaste hiss, 352 meter upp i luften, 22 km/timme och med glasgolv i hissen. 

Nu har vi gjort Canada. CANADA, EH!!

söndag 20 oktober 2013

Niagara Falls

Innan vi kom hit hade ALLA sagt att "ni måste åka till den kanadensiska sidan av fallen, amerikanska sidan är sååå sunkig". De hade rätt. Ungefär så här ser det ut på amerikanska Niagara Falls:
Skruttigt, slitet, trashigt. Lysande casinon. Vulgärt. Det var lite som om tiden hade stannat...på ett icke-positivt sätt. Så, såklart åkte vi över till kanadensiska sidan. Passkontrollen gick smutt, trevlig polis som välkomnade oss till Canada. Och på kanadensiska sidan fick vi se det här:
Vi bestämde oss för ett turistpaket, 4 attraktioner ingick. Båttur i fallen, promenad bakom fallen, en interaktiv film/föreställning om fallen och en vacker utsiktspromenad. Varje aktivitet var en blöt tillställning och man fick regncapes att ha på sig, vilket verkligen var en nödvändighet.

Ni anar inte hur vackert det var...