onsdag 31 december 2014

När Richard städar...

...kan visst lite vad som helst hamna på det blivande drinkbordet. Nu har jag precis tagit två alvedon och ska sova middag innan "det smäller".

tisdag 30 december 2014

Väntar på invasionen i morgon

Vi blir 40 pers, minst, här på nyår. Jag vet inte ens hur många som kommer men någon sittande middag blir det inte tal om. Jag har försökt att flytta möblerna ut åt sidorna för att skapa så mycket plats som det går och det är såklart knytkalas men ändå - 40 personer känns nästan övermäktigt. Vi ska göra snittar, lax och fois gras. Kanske jag bakar några ostkex i morgon också. Andra kommer ha med sig snacks, mini-quiche, sallader, skinka, souffle, Janssson, ostar...två salta en söt "dish" per familj. Kommer bli plockmat deluxe. 

Vanligtvis brukar jag tycka nyår är en superkul kväll men i år med bihåleinflammation, järnbrist (ja, sa jag det - är visst anemisk också?) och så den berömda lingonveckan på det. Då känns det tyvärr mest bara jobbigt. Gott Nytt År hälsar Bitter-Berit här borta i Nyjorken!

måndag 29 december 2014

Guldmjölk

Ni kanske också har läst om gurkmejas antiinflammatoriska effekter? Jag brukar krydda med lite gurkmeja i maten, i köttfärssåser, wokar mm men i morse läste jag att man behöver ungefär 1 tsk om dagen för att få effekt. Det har jag ju inte fått i mig så nu tänkte jag prova något de kallar "guldmjölk". Man blandar en tsk gurkmeja med lite mandelmjölk och dricker som en hutt medicin. Det var bittert och inte gott men jag ger det en chans. Någon annan som prövat?

söndag 28 december 2014

St. Patrick's Cathedral

Under hela tiden vi varit här, snart 3 år, har katedralen varit inlindad i byggställningar och presenning. Så plötsligt en dag när man går förbi (trängs med miljoner långsamma turister är förmodligen mer accurate) är det klart. Så vacker den är. Pryder verkligen midtown och 5th Av.

I morgon blir det lockigt

Innan läggdags så har Nelle tvättat håret och så har vi satt upp det i "knorror" för att få ett böljande, lockigt hår till Nelles play date i morgon med en skolkompis. 

Smart idé de här "knorrorna", skumgummi och ståltråd insytt i en kanal av tyg. Man rullar upp håret på skumgummirullen och knyter till med ståltråden. Får se hur det blir i morgon. Förväntningarna är iallafall SKYHÖGA.

lördag 27 december 2014

Mäh!!!!!!

Hur svårt ska det vara att få in både granen och Top of The Rocks (Rockefeller Plaza) på samma bild? 
Omöjligt tydligen. Har 14 likadana bilder.

Håller på att vända på dygnet

Nu är klockan snart halv ett på natten och jag är fortfarande vaken. Trött, javisst, men inte dödstrött. Jullovet börjar ta ut "svängarna" och vi börjar alla sova längre på morgnarna och lägga oss senare på kvällen. I morse vaknade jag och Nelle inte förrän 9.30! 

Ikväll var vi bortbjudna på middag hos våra "nya" grannar mitt emot. De är italienare och lagade traditionell italiensk middag. Bröd, pasta, ost och korv - tårta till efterrätt. Svensk tårta som jag bakat. Tårtan hade mannen i familjen särskilt önskat att jag skulle baka efter att han ätit den på Edwards födelsedag. Han älskade den och undrade om det var möjligt för mig att baka en till, en liten, och ta med till middagen. Visst kunde jag det! Men en liten tårta går inte att baka så jag gjorde en vanlig, fullstor och hoppas att jag gjorde den rättvisa den här gången också. Jag ansträngde mig iallafall.
Och med ett glas Moët blev den ju inte sämre precis. Nu ska jag läsa lite bok och sen sova. Någon slags ordning får det ju vara även om det är jullov.

Hello Paleo Breakfast!

Vissa morgnar är lyxigare än andra, indeed. Kaffe med mandelmjölk, bröd på mandelmjöl, chia och solrosfrön, pålägg är ekologisk sopressata och så tomater med peppar, scrambled ägg och blåbär och en smoothie på banan, ananas, mango, apelsin, kokos- och mandelmjölk. Mummmmms!

fredag 26 december 2014

Edward har klippt sig!

Före: (aka actor in" That 70's Show")
Efter: (aka snyggo!!)
Ville se intressant ut på bilden. No smile, Mom!
TWEENIE!!!

Tjejdag på Manhattan

Åker linbanan hem i solnedgången. Nelle har planerat hela vår dag idag, från lunch på favoritthairestaurangen, långshopping på mellandagsrean (2 timmar) till hemgjord kola och "sova över hos varandra" ikväll. Nelle hade fått julklappspengar av mormor och morfar som " brände i fickan" så hon shoppade loss på nagellack, slush-maker, hårband, diamanter till nyårshåret m.m. 

Själv köpte jag en handväska. Och jag veeeeet - jag behöver ingen ny handväska men ibland bara måste man.

onsdag 24 december 2014

Julafton i New York

Det har ösregnat hela dagen. Mina bihålor har värkt. Men det är julafton och barnen har haft "den bästa julafton någonsin" - vi fick allt vi önskade oss! !! Utom en låda smink som Nelle visst hade önskat sig men glömt att skriva på önskelistan - tur det finns julklappspengar!

Vi har pratat med Sverige i telefon och alla har det bra. Och jag fick massor med varma julklappar i paketen år. Vinterskor från Sorel och en Canada Goose-jacka. 
Jag kan inte önska mig mer. 
Vi har en god jul.

And just for the record...vinflaskan på bordet är våra vänners. Vitt för oss.

tisdag 23 december 2014

God Jul!

En vit jul behöver inte betyda snö på julafton. I vår familj har det aldrig funnits alkohol på julafton utan barn och vuxna har varit närvarande i nuet och firat julafton tillsammans utan spetsad glögg, nubbe eller vin. Något jag fört vidare till min egen familj. Nej, jag dömer inte någon och jag försöker inte vara "pretto". Jag tycker bara det är rätt. Julen ÄR barnens högtid. Stöd kampanjen ni med. Alla barn har rätt till en vit jul.

http://vitjul.se

Nu kan julen 2014 komma!

Knäcken är kokad och om jag får säga det själv så blev den perfekt i år. Konstigt det där med knäck. Ibland tar det en halvtimme och ibland över två. Idag var den klar på exakt 60 minuter (kollade nämligen på klockan när jag började) men de där sista minuterna är...kritiska kan man väl kalla det utan överdrift.  Man måste kolla hela tiden. 2 minuter för mycket och man har dyra tandläkarbesök att se"fram emot" i januari...haha!
Jag har varit ensam hemma hela dagen och gjort julgodis, tagit fram och strukit julkläder, tvättat överkast och kuddar, städat litet och vilat. Alla andra är ute på aktiviteter - pojkarna har gjort besök på Sony Lab och Intrepid (hangarfartyg) -  och tjejerna har varit på bio och sett den nya Annie-filmen. Jag är så glad att jag stannade hemma, behövde verkligen en vilodag och nu är jag redo för jul. Vi har gran, knäck och klappar. Penicillin. Mer behöver jag inte i år. 

Hoppas ni alla har en trevlig uppesittarkväll. Här kommer vi anamma en amerikansk tradition, och håll i er nu, TACO TUESDAY!!! Vi frångår TexMex-fredag och äter fajitas, tacos och nachos ikväll med våra vänner som åker i morgon. God Helg alla!

Äntligen!!!

10-dagarskur med superpenicillin mot bihåleinflammationen. Som jag längtat att bli av med detta! Frågade doktorn om jag ändå kan ta ett glas champagne på nyårsafton? Vad han svarade...?
-DRINK THE WHOLE BOTTLE!!

söndag 21 december 2014

Helgen

Inte ska ni tro att det är någon rast eller ro här inte. I lördags kväll var det fest hos en granne, Xmas Drinks. Fantastisk plockbuffé, varmt vin och goda kakor och choklad till efterrätt. Vi kroknade ganska tidigt, redan vid 10, och då var jag helt slut. Mina bihålor är lite bättre (eller så är det önsketänkande) så något glas vin kunde jag ändå unna mig.
Edward och Richard gick upp tidigt igår morse för de hade anmält sig till att springa ett jullopp här på ön som startade 9:30. Edward kom 2:a i sin åldersgrupp på tiden 24:30. Vann gjorde en 13-åring på otroliga 19 minuter nånting. Wunderkid. Han tränade på elitnivå i löpning och blev rejält hyllad i tävlingen. 3:an sprang på 32 minuter drygt så Edward är riktigt duktig! Deras åldergrupp är 10-14 år.

Sen var det ju kalas igår. Fotbollskalas! Vi hade hyrt en sporthall och tränare och barnen hade riktigt kul.
Sista aktiviteten, för att få sin godispåse, hade vi skojat lite med tränaren. Vi hade straffsparkar och man var tvungen att på tre försök göra mål på tränaren...med det lilla kruxet att tränaren hade handikapp som man fick välja. Antingen bakbundna fötter, händer eller ögon!! Barnen tyckte det var superkul och alla gjorde mål och fick sina godispåsar. Mission accomplished!

lördag 20 december 2014

Edward 11 år!!

Bara för att jag inte skrivit på ett par dagar betyder det inte att det inte händer något! Tvärt om faktiskt. Idag är det till exempel en väldigt speciell dag. Vår älskade Edward fyller 11 år och han har firats hela dagen med tårta, ballonger och presenter. Som sig bör.
Edward - du är världens finaste 11-åring!!!

onsdag 17 december 2014

Fullt hus igen!

I måndags kväll kom våra vänner (på tid med Norwegian!) till New York för en härlig julsemester. Jag guidade litet så här första dagen och vi besökte bla Rockefeller Plaza där vi konstaterade att julgranen inte är särskilt fin i år, att det är verkligen DYRT att åka skridskor där, och att i jultid så skickar de ut de sociala poliserna hit - de som hellre blir plåtade med turister istället för att jaga bovar. 
De åkte också häst och droska i Central Park (ett måste) och så trillade vi över ett och annat "iconic NYC monument".
Idag rår de över sig själva och jag har redan stressat iväg till skolan på morgonen för någon glömde sin lap top hemma redan första veckan...