lördag 28 februari 2015

It's a hard knock life!!

De gjorde det! De uppträdde i talangshowen 2015 och deras nummer var sist och hela showens Grand Finale!! Jag är så stolt över Nelle som vågar stå på scenen och uppträda med sina bästa vänner efter att ha övat i månader. De var så bra!!

torsdag 26 februari 2015

4-3!!!

Ikväll gjorde vi någonting riktigt roligt! Något riktigt amerikanskt! Och något ganska otypiskt mig. Vi var på Madison Square Garden och såg en hockeymatch med New York Rangers. Vilket drag!
Vi hade innan peppat oss själva med lagtröjor (min lånad) och vadslagning på vad slutresultatet skulle bli. Rangers mötte Arizona Coyotes och jag och Edward tippade innan matchen att det skulle bli 4-1. Min kusin tippade 4-3 till Rangers med slutmål i 17:e minuten i sista perioden. Och det blev 4-3 med sista målet när det var 2.20 kvar!! En rysare...
Så coolt och jag är så glad att man ibland kliver ur sin "vanliga tråkvardag" och gör något oväntat som visar sig bli över all förväntan.
Let's go Rangers, let's go!!

onsdag 25 februari 2015

Jag har köpt en ny badmössa

Nelle tycker den är "sådär".
Ha ha ha ha ha!!!!!

En vanlig onsdag

Lite lugnare morgon idag om man jämför med igår. Iallafall fick ingen psykbryt och alla kom iväg som de skulle. Pust! Vardagsmorgnar kan verkligen vara pest...

Dagen för mig har inneburit städ och fix för idag kom det gäster. Två av mina kusiner kom i eftermiddags och stannar tills på måndag. Vi har mycket kul inplanerat så jag ser verkligen fram emot veckan och helgen. Ikväll åt vi lasagne och drack ett glas rött och sedan var det dags att krypa i säng, där jag ligger just nu. Onsdagar är min bästa tv-kväll, American Idol, Law & Order SVU och Suits. Rena julafton för en tv-seriejunkie!

tisdag 24 februari 2015

Morgonrusning

I morse blev det inte någon vidare bra morgon för mig och Nelle. Jag vet inte vad det är med mina barn och orden "nu måste vi skynda oss" men i den här familjen får de orden iallafall motsatt effekt! 

Redan från starten låg vi lite efter. 8 minuter för att vara exakt. Jag och Richard låg och drog oss 8 minuter extra så visst - vi hade också en del i den här morgonen. Sen kommer Nelle på att hon nog inte gjorde sin Franskaläxa igår...och så ville hon ha ett ägg till frukost också! 

När det är 4 minuter tills vi ska gå dricker hon lååååååååångsamt upp juicen och går låååååångsamt till toaletten för att borsta tänderna. Vilket hon just idag bestämmer sig för att göra GRUNDLIGT. När det är en minut tills hon MÅSTE gå så (jag skriker mer eller mindre!) är håret är inte kammat och hon är inte klädd eller har "ryggan" i ordning. När hon sätter sig ner för att lååååångsamt och ordentligt ta på sig skorna brister det för mig! Och hårborstningen blir allt annat än ljuv. Skitstart på den här tisdagsmorgonen och efter lunch ska jag till tandläkaren också.

måndag 23 februari 2015

Intervju 2

Intervju 2 är avklarad. Jag var ganska nervös innan men jag tror att det på det stora hela gick bra. Nu är det bara att vänta för mig och hoppas att de andra som de ska intervjua är riktiga dönickar, haha! Nej, det menar jag såklart inte (ljug) men så fort jag har några nyheter så lovar jag att berätta. Egentligen är det väl nu jag borde vara nervös! Det är ju nu jag VET hur det gick och det är nu de ska förstå att de ska välja mig. Jag kan inte längre påverka! Det är ju helt kontraproduktivt att vara nervös innan. Lite nerver ja, men NERVÖS?! Äh, det är väl för att det står saker på spel. Det spelar ju faktiskt roll. Antar att det då är ok att vara lite nervös.

söndag 22 februari 2015

Oscarsgalan - OBS svamligt och förvirrat söndagsinlägg

Allt går på "repeat" nu känns det som, ungefär som livet ÄR. Det är 3 år sedan vi flyttade hit (16 februari 2012) och jag kommer ihåg hur vi tittade på Oscarsgalan hemma hos vår vän E där vi ju bodde i en månad när vi först kom hit. Sen har jag på bloggen skrivit om galan 2013 och 2014 upptäckte jag just när jag googlade. Och när jag ser den ikväll så får jag "flashbacks" på hur vårt äventyr här precis började. Och nu går det åt andra hållet. Allt ska avslutas och vara för sista gången. 

I år har vi gjort hemgjord kola och ligger allihopa hemma och myser som packade sillar i sängen i vårt sovrum där vi har vår tv. Barnens kommentarer är underbara "jag tycker inte man ska matcha för mycket-röda skor och röd klänning blir bara SÅ MYCKET!!! Hon skulle kanske valt svarta...eller blå!", " ..."Taylor Swift vann best dressed på Grammy's"... 

Ännu har de inte börjat dela ut priser på galan utan det är red carpet som upptar åtminstone 4 amerikanska tv-kanaler, inklusive CNN. Oscars är stort här.

Veckan som kommer blir intensiv: intervju för jobbet med stort j, tandläkaren, gäster från Sverige som kommer på onsdag, Talent show, middag på stan, outlet, Rangers-game på Madison Square Garden....ja ni hör vilken kul vecka vi har framför oss!!

Bäst klädd hittills? Lady Gaga!!! Stunning.

Vad är det första ni gör när ni kommer hem?

lördag 21 februari 2015

Roosevelt Island idag. Eller Island kanske skulle passa bättre kort och gott?



Ibland blir jag så jävla trött på att vara (den enda) vuxen

Med risk för att kritisera någon här så måste jag bara få ta upp ett problem som jag och min väninna diskuterade härom dagen. Nämligen, att vara den enda vuxna i familjen när det gäller vissa saker. JAG VET att jag inte jobbar och att vara vuxen till stor del handlar om att försörja sig och kanske flera familjemedlemmar. Jag vet det! Och JAG VET också att det finns olika sätt att göra saker på men ändå. Nu vill jag prata om ett problem som jag tycker män i högre utsträckning verkar ha - att inte göra klart! 

Både jag och min vän (hon är 15 år yngre än mig så det är inte uteslutande en generationsfråga) tycker oss se ett mönster hos våra män där de tenderar att inte "göra klart" och någon annan, den vuxna, får se till att det blir gjort färdigt. Jag kan ta några exempel (eller 100)! 

Exempel 1:
-Jag har städat badrummet nu, allt är klart utom golvet!

I min bok så är allting inte klart då. Golvet är ju kvar. Ostädat. Och om det inte städas nu, när ska det då städas? Hur länge ska man vänta på att det ska bli klart? Och vem ska komma och städa golvet?

Exempel 2
Någon plockar ur diskmaskinen. Allting ställs in i köksskåpen utom vasen som ska ställas in i ett annat skåp. Där det är lite trångt och krångligt. Vilket innebär - vasen står kvar - i fönstret, på bänken eller någon annanstans där den inte ska vara. Tills...när då? När kommer vasen hamna för den ska vara?

Behövde bara skriva av mig. Har just dammsugit och skurat badrumsgolvet och sedan tagit pallen och klättrat upp i himlen för att få in vasen bland kristallglasen.

fredag 20 februari 2015

Kallt

Minus 17 i morse igen, med "chillfactor" från vinden, som är ganska kraftig, säger de att den upplevda temperaturen är -25. I East river driver isflaken förbi.

Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg att jag skulle testa dricka "guldmjölk" på morgnarna för att boosta immunförsvaret? Guldmjölk är en blandning av gurkmeja och mandelmjölk som man dricker rakt upp och ner och som ska ha flera hälsovinster. Alltså det gick bara inte!! Det var så äckligt! Jag försökte mig på att blanda med lite mjölk men det blev för starkt, mycket mjölk som blev lika äckligt bara MER...nej, hur jag än försökte så gick det bara inte. Dessutom är färgen/pigmentet i gurkmeja så kraftigt att håren på tandborsten blev helt gulfärgade. Och det gick inte bort! Och då tänkte jag "vad gör det med tänderna?", jag kommer ser ut som Joker i Batman!!
Istället fick vi ett tips av Nelles örondoktor om en hälsokostmedicin, Loviral, som vi kommer att testa. Enligt henne är det många förutom oss som den här vintern har drabbats av långlivade virus och som fått en boost i immunförsvaret av denna behandling. Man tar en kapsel varannan timme (var fjärde för barn) och efter några dagar känner man resultat. Jag tycker redan det hjälper - på dag 2! Visst, ropa PLACEBO! ni men när man haft problem med bihålorna i månader då griper man efter varje halmstrå.

torsdag 19 februari 2015

Tiderna har verkligen förändrats

Edward sitter i soffan med sin dator och gör läxor. De arbetar på ett projekt i skolan och är uppkopplade via "Schoology", en skolportal där alla har ett eget konto, mail m.m., även föräldrar och lärare. Edward ska idag jobba i 45 minuter om Civil Rights och det är ok att lyssna på musik samtidigt.

Tänk hur vi hade det. En trött stencil som skulle pluggas in, kanske läsa lite i en bok. Det som stod i boken var det som gällde och någon annan research än den vi skrivit ned för hand från ett (annat trött) uppslagsverk fanns inte tillgång till. Idag kan barnen få 14 miljoner träffar på "Malcolm X" och sedan ska de hantera den informationen. Jag undrar vad som händer med våra nutida hjärnor? Vad är det vi i utvecklar just nu? Och vad kommer vi använda det till?

Evolution.

Ok...

Lägesrapport: en intervju avklarad, en till inbokad i nästa vecka. Svårt att få till det med 6 timmars tidsskillnad. Man är ju inte supersugen på att intervjuas klockan 6 på morgonen precis, men är det det som krävs får man väl VAKNA!! Min kompis berättade precis om hennes bror som hade intervju i förra veckan för ett jobb i Malaysia...klockan 02 på natten. På frågan om "hur han mådde..?" svarade han ärligt. Trött. Vad kan de förvänta sig liksom om de lägger en intervju i vargtimmen?

Pepp!

tisdag 17 februari 2015

Ha ha ha ha ha!!!!!

Reality check när man tittar sig i spegeln, grunge is BACK! Med fårskinstofflor.

Bio igår

Vi gick på bio går och såg en ny Disneyfilm som heter "Into The Woods". Klassiska Bröderna Grimm-sagor sammanvävda i en ny berättelse som var vackert gjord och riktigt spännande. Och rolig! Meryl Streep var i sitt esse och det var flera andra bra skådisar som jag inte kan namnen på. Filmen hade flera inslag som passade den vuxna publiken även om det är en barnfilm, till exempel var prinsarna oerhört löjliga och förlöjligade, något som jag tror passerade Nelle obemärkt. Hon tyckte istället de var korkade. Jag hade ingen aning om innan att det var en musikalfilm där halva handlingen sjöngs fram av karaktärerna men det gjorde faktiskt ingenting. Även om musikalgenren inte alltid är så tilltalande för mig.
Starbucksfika innan filmen! 

Går sällan på bio men den här får faktiskt 4 LOTTOR av 5 möjliga. 

Se den!

måndag 16 februari 2015

Nu kommer jag väl JINXA det här...

Det spännande jag skulle berätta om hände aldrig idag! Det är därför jag inte sagt något än och nu kommer jag säkert JINXA det genom att berätta vad det är utan att det har hänt. 

Det är nämligen så att jag har börjat söka jobb hemma i Sverige igen och i morse klockan 9.30 skulle jag ha haft en intervju på telefon och det var DEN var jag skulle berätta om. Men den blev ombokad till på onsdag så nu får jag ladda om. Sen har jag en annan intervju torsdag eller fredag så den här veckan blir verkligen något utöver det vanliga hemmafrulivet.

Jag kommer berätta mer i nästa vecka men lova att ni håller tummarna för mig så länge. Jag är verkligen glad att jag fortfarande har något värde på arbetsmarknaden efter ett...eh...ganska långt uppehåll.

Fortsättning följer...

-16 ute och +11 inne

Dags att slå på värmen.

söndag 15 februari 2015

Ska berätta om något spännande...

...i morgon. Måste bara sova en god natts sömn först.
I helgen har vi firat Valentines, Edward har haft en fotbollsturnering (åkte ut i sista matchen med 0-13, gulp!) och vi har varit hemma. Och slappat. Barnen är lediga måndag, tisdag och onsdag på grund av President's Day som är i morgon, måndag. Jag och Nelle kommer vara kvar i stan medan grabbarna har åkt upp till Connecticut för att åka skidor hos vår vän E. 
Hittills har Nelle fått styra vad vi ska göra. Vi har tittat på smink och lockat håret på Toys'R'Us. Gode Gud var ska detta ta vägen? 

I morgon blir det rapport på spänningsmomentet. Natti natt.

fredag 13 februari 2015

Skulle inte skada med lite smink när man har beige på sig

Härlig Fredag den 13:e!!!

Jag åkte iväg till West Village och affären Sockerbit tillsammans med en kompis idag för att handla lösgodis. Svenskt lösgodis. Jag tänkte att ikväll, på självaste Fredag den 13:e, ska jag överraska barnen med både godis och fiskbullar. De kommer bli ÖVERLYCKLIGA!! 

Förra gången det var en "otursdag", alltså när en Fredag inföll den 13:e, var såvitt vi kunde komma ihåg i juni förra året. Då åkte den här kompisens man in på sjukhus och hon spräckte glaset på sin nya telefon. Det var ingen toppendag. Den här fredagen verkar hittills safe. Eller vad säger ni?

torsdag 12 februari 2015

GUD SÅ GOTT DET HÄR ÄR MAMMA!!


Ibland får de faktiskt "barnmat" fortfarande. Korv och stuvade makaroner. Inga grönsaker annat än några stackars morotsstavar. Ett glas mjölk och en nybakad muffins till efterrätt.
-Åh GUD så gott det här är, mamma!

På ett vis är det otacksamt. Och på ett annat tacksamt. De äter ju väääääldigt bra.

onsdag 11 februari 2015

Det här är nästan...

...för OTROLIGT!! 

I årskurs 5 har alla elever på skolan arbetat med ett projekt om Andra Världskriget. Eleverna har intervjuat personer i deras närhet med "koppling" till kriget utifrån frågor som eleverna själva fått bestämma. Det kunde vara överlevare från lägren, någon gammelfarmor eller farfar som berättade minnen eller som i Edwards fall, en intervju med morfar, min pappa, som åtminstone levde i slutet av kriget. Alla andra har ju liksom...gått bort.

Min pappa är född 1944 och Edward förberedde intervjufrågor utifrån vad han mindes av berättelser från andra, i det här fallet hans pappa, min farfar Knut. Sedan fick barnen utifrån intervjuerna "ställa om" och berätta berättelsen som om de var den personen. Så på UNIS, en skola på Manhattan i New York, sitter nu en berättelse som Knut Nordlund från Strycktjärn skulle berättat. En berättelse om beredskapsåren, Torneälv och ...ja, läs själva! 
Det är nästan för otroligt för att vara sant. Tänk om min farfar visste det. Att "hans berättelse" och fotografi rest ända till "Amerikat".

tisdag 10 februari 2015

Grattis mamma!!

Grattis på födelsedagen, mamma! Hur mycket var det du fyllde nu igen? Jag sa 38, Nelle sa 78 och sanningen ligger väl någonstans där mitt emellan. 

Hoppas du haft en fin dag.

Längtar efter våren!

Vi blev tvungna att åka till doktorn igår. Nelles högra öra började göra ont och hon har till och från i veckor haft feber så jag kände att det var värt att kolla upp. Det var tur. Hon har "gojs" i örat som kan bli nåt om det inte behandlas. Det var inte öroninflammation ÄN men nu får hon antibiotika-droppar i en vecka och sen behöver vi inte tänka mer på det. Rören sitter där de ska, hörseln är perfekt. Skönt. 

Vad som inte var skönt var resan dit. Det är så kallt, så ruggigt, så rått i New York City just nu. Jag längtar ihjäl mig efter våren.

söndag 8 februari 2015

Spegel spegel

Richard tog med barnen på bio idag, Svampbob Fyrkants nya film, Sponge Out of Water. Jag passade. Hade det varit Paddington (som jag försökte pusha!) hade jag gladeligen följt med men barnen ville se Svampbob och där går min gräns. De ville dessutom se den i 3D, stackars Richard... Så jag passade på att gå till gymet med en kompis. Vi ska börja träna ihop på morgnarna då det är så mycket svårare att "komma undan/hitta ursäkter/slacka" om man har en partner! Idag körde vi styrka 45 minuter. Vi har börjat ett program som vi ska köra i 3 veckor, sen utvärderar vi. Fas 1 bygga är muskler. Vi har vägt oss, ska skärpa till kosten och peppa varandra. Gissar att det blir mest jag som blir peppad, hon är 180 cm lång och modell, haha!!

Dagen i övrigt har mest bara förflutit förbi. Jag har tvättat, bakat, bytt till rent i sängarna. Richard har röjt bland våra vinterkläder, saker i förrådet...nej just det VI HAR INGET FÖRRÅD, det är bara Richard som samlar på saker som om vi hade det. Men det var bra att få det gjort - vi är båda överens om att vi inte vill stå här om 4,5 månader och behöva sortera allting då, när vi ska flytta hem. En bit i taget. 

Bilden här uppe har inget med den här dagen eller texten att göra. Tog den igår när floden var stilla innan vattnet vände. Vi har tidvatten här och det vänder 4 ggr per dygn. Så vackert när man ser spegeln.

lördag 7 februari 2015

Längesedan jag skrev något om endometriosen

Jag mår inte jättebra. Det har börjat göra ont ingen och jag känner tydligt kopplingen "tar inte hand om mig själv på bästa sätt = mera smärta". Jag måste äta bra. Jag måste träna. Jag måste sova ordentligt. För att må bra. Det gäller såklart oss alla men med den här sjukdomen verkar systemet på något vis vara extra känsligt och nu känner jag att jag måste "ta tillbaka mark". Paleo, träning och fokus på hälsa. No more sugar.

Det är jobbigt att leva efter en annan kalender än sin egen. Vi ska åka till Florida på vårlovet och redan nu såg jag i kalendern att då ska jag ha mens. Det gör mig deppig. Jag vet att jag kommer ha värk, känna mig svullen, illamående och trött och det gör mig ledsen. Men då tänkte jag "nej FAAN - jag ska göra ett försök att styra upp det här innan". Så nu blir det ännu mera skärpt kost, träning och hälsote. Ska ringa akupunktören också och se om jag kan få komma på några behandlingar. Jag vägrar ge upp kampen! Och jag vill inte äta mera smärtstillande medicin.

Peppa mig hörni! 

torsdag 5 februari 2015

Nu ska ni få se något äckligt!

Ni som läst min blogg ett tag vet att jag har ett ganska komplicerat förhållande till deodoranter. Det finns en och bara en som duger, Bats - extra torr och oparfymerad. Jag har använt den i över 25 år och varje gång vi bott utomlands har jag bunkrat deos och släpat med mig runt jordklotet för att aldrig hamna i läget att den är slut. 

Ända fram tills i sommar hade jag Bats-deo kvar här i New York men när vi åkte tillbaka från Boden efter sommaren beslutade jag mig, medvetet, för att bryta denna vana att bara använda en enda sort. Plus, att jag faktiskt också ville börja leta ekologiska alternativ, utan aluminium
. Hur svårt kan det vara i miljonstaden New York, liksom?

Jag testade en massa olika. Tee-tree, sticks, oljebaserade...ingen kunde mäta sig med min gamla Bats och till sist blev jag så frustrerad över att varken vara torr, doft- eller luktfri att jag faktiskt gav upp de ekovänliga alternativen och återvände till aluminiumbaserade igen. Jag hittade en som såg lovande ut - den sa att man skulle hålla sig torr och luktfri i 48 timmar och den var också helt oparfymerad. Och ja, den höll vad den lovade! Men sen började jag märka konstiga saker på mina kläder. Och handdukar. BH:ar. De var missfärgade med en blå/lilaaktig färg som inte gick bort i tvätten utan tvärtom reagerade med tvättmedlet och blev värre!

Så nu ser mina vita kläder som suttit närmast kroppen ut så här.
Men hur äckligt? Och behöver jag säga att jag nu letar vidare i djungeln av ekodeo. Om någon har något tips - hojta till!!

Struts

Just nu är jag lite som en struts som stoppar huvudet i sanden. Det finns saker som måste göras men som jag skjuter framför mig och låtsats som de inte finns...men tack och lov så finns det också andra saker på listan som "bockats av" - så man inte helt tappar självkänslan och tron på sig själv. Sist i kön står "boka ny tid till tandläkaren" och "boka ny tid på årlig check-up på gyn". Undrar varför?

Har ni några surdegar som ligger till sig i något hörn?

onsdag 4 februari 2015

Hej!

I morse hörde jag fågelkvitter och ljuset är tillbaka! Ni vet vad det betyder?

Äntligen!!!!

Äntligen fick jag se hur det ser ut bakom det där hemliga draperiet på Gramercy Hotel, Jade/Rose Bar! De här fotografierna är alltså tagna på morgonen (idag) när jag var här och åt frukost med en väninna! Draperiet från "andra sidan" ser ni på första bilden. Nu gäller det bara att räkna ut hur vi kommer förbi det klockan 11 en lördagkväll...