måndag 30 juni 2014

Ont

Sedan vi kom hem har kosten varit allt annat än Paleo. Idag har jag så ont att jag tagit medicin. Energinivån blir låg och jag blir på dåligt humör så det är lätt "värt" att ta en tablett för att slippa smärtan. Jag kommer försöka styra min mat mer framöver. Det är ju svårt när man reser och så gärna vill äta vad alla andra äter men nu kan jag verkligen säga att jag känner skillnad. Min familj skulle också skriva under på detta så vi alla sovit i samma rum sedan en vecka tillbaka. Varje kväll samma sak..."Nä mamma, nu får du sluta - vi står inte uuuuuuut med den där doften längre!!!".

Eller doft kanske de inte kallar det....mera stank faktiskt om jag ska vara ärlig.

söndag 29 juni 2014

Att lära sig flirta


Midsommar



Det är så härligt att vara hemma!

Semester är ju bara underbart! Jag må vara ledig hela tiden men det här med semester är ju något annat. Vi har på de här dagarna vi varit hemma hunnit med så mycket kul! Jag har inte internetuppkoppling hela tiden så bloggen blir tyvärr (igen) lite sporadiskt uppdaterad men här kommer en sammanfattning av helgen.

På fredag var Richard till jobbet på förmiddagen och sedan packade vi in oss i biIen och åkte på "känna igen oss i Sverige-turné". Först åkte vi förbi barnens gamla dagis och hälsade där på en av Nellans dagisfröknar som faktiskt kom ihåg oss. Sen var vi en sväng förbi vår lägenhet och hälsade på några grannar som faktiskt också kom ihåg oss.

När vi gjort stan färdigt åkte vi 7,5 mil söderut för att titta till stugan. Där blev vi bjudna på middag av våra underbara stuggrannar och ett bastudopp hann vi också med. Årets första dopp och 17 grader i vattnet. Stugan var sig förhållandevis lik men man blir alltid lite beklämd när folk inte har samma ordning som en själv, eller hur? Say no more.
Det var fredag det. 

På lördag åkte vi med Richards familj, dvs mamma, pappa, systrar och syskonbarn till Rastaholms värdshus ute på Ekerö för att fira Richards mamma som i höst fyller jämnt. Det var en fin miljö med goda hamburgare och mindre lyckad fiskgryta. Önskar jag kunde skrivit tvärt om...
På kvällen var vi bjudna på middag hem till vänner i Solna och därifrån finns inga bilder. Ni får tro mig på ordet när jag säger att det var en matorgie med grillade lammracks, halumni, korvar, sallad, rostade grönsaker, chimichurri, jordgubbar, vin...

Idag söndag har jag varit på stan och träffat ett par gamla kollegor som jag väl får säga sedan har blivit några av mina närmaste vänner. Vi jobbade tillsammans i några år i slutet på 1990-talet in på 2000-talet. Vi var alla i samma ålder, socionomer och hade utan att överdriva vansinnigt roligt tillsammans.
En Annika saknas på bilden, hon hade redan hunnit gå när vi kom på att vi måste ju fota också!

Våra samtal är alltid intressanta (var då och är fortfarande) och rör sig smidigt mellan relationer, skönhetsprodukter och samhällsfrågor. En sak som speciellt fastnade idag är när en av Annikorna berättade för oss att hon varit på skrivarkurs på Hasseludden. Kursen hade handlat om att skriva memoarer och att det viktigaste med skrivandet är att fundera över varför man vill berätta den historia man berättar. Varför berättar jag det här? Jag tänkte såklart på mitt eget skrivande, vilket i nuläget ju är den här bloggen, och kom på mig själv med att tänka "hahaha, ja, varför berättar jag det här - vad ÄR det jag vill säga egentligen?". Kanske dags att börja fundera på det?

torsdag 26 juni 2014

Jetlag

Klockan är halv tolv på natten och i vårt "Family Room" där vi alla sover ser det ut så här. Richard försöker läsa. Edward försöker sova. Nelle försöker bädda så det ska bli skönt. Och jag försöker blogga. Rätt vad det är så brister vi alla ut i gapskratt för det är helt bisarrt hur pigga vi är! Jetlag är inte att leka med.

Jag måste berätta en nyhet också. Under mina två veckor jag satt på toaletten (när jag hade lite blogguppehåll) så hann jag ju med både det ena och andra. Bland annat har jag blivit "pålurad" en helt ny hudvårdsserie som jag ska testa under två månader. Inget resultat ger pengarna tillbaka. Jag har tagit en före-bild och ska efter 8 veckor ta en efter-bild för att jämföra. Egentligen tror jag ju inte på sånt här utan tror att vi alla måste hitta vad som passar oss själva, billigt eller dyrt spelar mindre roll - men med den här hudvårdsserien så har jag faktiskt sett resultat på en levande människa. Inte bara bilder och reklam. Så nu hoppas även jag på lite slätare ansikte om ett par veckor eller månader. Varje morgon ser jag numera ut så här med en tvättmask, sen toner, roller, serum, soother, cream, eye cream...det tar ju lite tid förstås.
Vad använder ni för hudvård? Jag är kluven till det där med kemikalier på fejset? Funkar det så är jag såld. Men om inte...vore det inte härligt att bara smörja med cocosolja? Eller något annat naturligt.

Nej, den är givetvis inte min!

Sommarklänning! Tjocka tights och fleecejacka. Så ser det ut. Det är soligt ute idag men det är ändå kallt. För att inte barnen helt ska glömma att det är sommar så ska Richard åka med dem till ett äventyrsbad i Husby. En nyhet för oss som annars brukar bada på Eriksdalsbadet. Jag ska gå till Kista galleria och kolla in en kofta jag sett på nätet. Det visar sig att koftor snarare än t-shirts hade varit ett taktiskt drag att packa.
Och nej, för den som undrar, det är givetvis inte flickan på bilden som äger godispåsen.

onsdag 25 juni 2014

Vi är i Sverige!

Vårt plan från New York var försenat med nästan två timmar men igår eftermiddag kom vi äntligen "hem". Barnen tycker det är som att ha vunnit högsta vinsten att äta svensk pizza och kebabrulle, leverpastej och limpa, fil. Svensk mjölk och smågodis som man FÅR VÄLJA SJÄLV! 

Igår var vi hemma hos mina svärföräldrar i Sollentuna hela dagen och klockan åtta på kvällen var vi ganska möra allihop så det blev en tidig kväll. Innan vi gick och la oss så stack jag och Richard ut på ett kort löppass och tränade i Edsvikens utegym för att försöka mjuka upp lederna efter flygresan. När jag till sist la huvudet på kudden så sov jag inom 5 minuter. I 14 timmar sov jag!!! Herregud, så länge har jag inte sovit sedan...jag var nyfödd tror jag? Haha. Skönt var det iallafall men dagen blir kort när man vaknar kvart över tolv. Idag har vi (eh...mest Richard kanske) fixat trådlöst nätverk här, vi har lagat och ätit grillmiddag med min svägerska och så har vi utegymmat igen. Det må vara 15 grader men är man svensk så grillar man och äter ute på sommaren. Nu ska jag läsa nya boken en stund och sedan sova ett 12-timmarspass tänkte jag. 

måndag 23 juni 2014

På väg till Sverige!


Inget smink, laddade med kläder för alla väder (utom vinter vilket tyvärr verkar vara fallet i Sverige - GAAAH - hjälp!), vi längtar efter leverpastej och svenskt smågodis.

Sommaren 2014 här kommer jag!

söndag 8 juni 2014

Jag har inte haft en minut över den här helgen

När jag skriver det här sitter jag på toa!!! Sant. Så späckad har den här helgen varit - och den är inte över än. Vi ska iväg på middag ikväll...eh, om en timme! Och jag har inte duschat! Jag återkommer med allt kul jag har att berätta lite senare i veckan. Kanske redan i morgon när jag ska till frisören. Bara så ni vet, ni är inte bortglömda.

fredag 6 juni 2014

Går tillbaka till mer strikt Paleo igen

Jag har slarvat med maten, jag erkänner. Inte så mycket maten egentligen, men jag har fallit tillbaka i sockerfällan. Godis, choklad, nutella (direkt ur burken) - jag har till och med druckit läsk. Gah!!

Nu vill jag tillbaka till paleon. Igår lagade jag "särskild" mat till mig helt utan de "otillåtna" ingredienserna. Vi åt förstås alla samma mat, hemmagjorda chicken nuggets men medan barnens var stekta i smör med ströbröd och kryddor var mina ugnsbakade i kokosmjöl och kokos. Sen åt jag kålsallad med asiatisk dressing gjord på aminos och kokosvinäger istället för soya och risvinäger samt nötter. Macademia, fetaste nöten. Barnen fick ris och ekologisk ketchup. Jag måste innan sommaren komma tillbaka till bra rutiner.
Tyvärr blev det inte så mycket färg på maten igår. Skulle blandat med rödkål insåg jag för sent.

Idag ska jag träffa min brevkompis från 1980-talet!! Det ska bli 30 grader varmt och vi ska göra någon utflykt ihop. Ska bli så kul att träffas! Allt detta är ju förutsatt att vi känner igen varandra...det var ju ett tag sedan. Rapport kommer...

torsdag 5 juni 2014

Sms-tumme

Jag tror jag har fått det?? Min högra tumme gör ont när jag skriver på mobilens lilla tangentbord...där jag i princip gör allt som har med it att göra idag. Mailar, bloggar, facebookar, tränar, musikar, surfar, SER PÅ TV!!! O ljuva i-landsproblem, i-landsproblem...

onsdag 4 juni 2014

Herregud är det bara onsdag?

Vi äter tacos på helt fel dag idag men det enda som jag kunde komma på med de ingredienser vi hade hemma, och som var tvungna att ätas upp, var tacos. Och vem gillar inte tacos, även om det är på en onsdag?

Jag har skruvat upp nivån lite på mina tacos. Numera gör jag min egen tacokrydda (så mycket godare och utan glutamat och annat skräp), jag river egen lagrad cheddarost till (köper alltså inte färdigriven texmexost) och såklart bara ekologiska grönsaker. Tacoskal köper jag fortfarande. Jag försöker byta ut majsskal och majschips och istället äta plantains (Paleo) men det är svårt. Eller svårt och svårt, det är helt enkelt inte lika gott så därför blir plantainsen kvar och tacoskalen slut.
Bilderna är tagna när vi nästan ätit färdigt. Skulle förstås ha frestat med "fräsch" mat men var för hungrig.

Någon som har något förslag på vad vi ska äta på fredag nu då..?

Tråkigt tråkigt tråkigt

Nelle är krasslig. Inte sjuk-sjuk men tillräckligt för att vara hemma från skolan och idag hade jag TVÅ superroliga saker inplanerade. Först och främst så har Edward sin avslutning i skolan med en pjäs, eller dans, eller något liknande...som jag missar. Det är ju heller inte en "vanlig" anslutning utan nu avslutar de Junior School och går vidare till Middle School. Mellanstadiet. Här innebär det rent praktiskt att man byter våningsplan i skolan och såklart även alla lärare. Man får ta mera ansvar, hålla tider själv, ha koll på vilka läxor man har, man har skåp... Oj oj, jag kan knappt fatta det. Att han blivit så stor? Hur som helst kommer jag missa avslutningsfesten. Surt. Tur att Richard är hemma (i USA) och kan gå. Annars hade jag nog tvingat iväg Nellan till skolan idag. Feber/Magsjuk eller ej.

Det andra jag missar idag hoppas jag kunna ta igen senare i veckan. Jag hade nämligen planerat att träffa en gammal brevvän. En penpal!! Kommer ni ihåg den tiden när man hade brevvänner? Sent 70-tal, tidigt 80-tal. Jag hade brevvänner över hela världen men det var en speciell brevvän som inte bara var en brevvän utan också blev en riktig vän. Vi skrev hundratals (ja, jag tror faktiskt det!?) brev till varandra och vi brevväxlade i åratal. Vi var till och med och hälsade på varandra på sommarloven. Ett år kom hon och hälsade på mig i Mörön, utanför Luleå där vi bodde då, och en sommar åkte jag ner till Linköping och hälsade på henne. Jag tror vi stannade i en vecka var och när jag tänker på det nu, sådär 35 år senare, så tycker jag nog vi var ganska modiga som gjorde det! Vi åkte ju faktiskt till en helt "okänd" familj! Jag gissar att våra föräldrar gjorde en grundlig intervju innan men ändå? Tufft kan jag tycka, vi var inte mer än 10-12 år...eller till och med yngre?

Sommaren jag var i Linköping minns jag väl än idag. En sak som var otroligt spännande och märkvärdigt som jag minns det var att min vän och hennes familj bodde i LÄGENHET! Port som inte alltid var öppen, trappuppgång...jag tyckte det var fantastiskt. Jag kände på riktigt ingen annan som bodde i lägenhet. De hade balkong och där satt vi och tittade ut och lyssnade på musik. Tomas Ledin "Sommaren är kort" var låten och varje gång jag hör den än idag, så förs jag tillbaka till den där balkongen och underbara sommaren i Linköping. Och nu ska vi få träffas igen. Den här gången med egna barn i samma ålder. Det är så otroligt att man kan nästan inte tro att det är sant. 

Så nog är det lite surt att Nelle är sjuk just idag. Men vi ska få till det ändå. På något sätt måste det gå. Och då ska jag INTE GLÖMMA BORT att ta en bild så ni får se!

tisdag 3 juni 2014

Lunchgäster!

Barnen har haft halvdag idag så jag passade på att fråga min (vanligtvis frukost-) kompis till om hon inte ville komma över på lunch med sina pojkar efter skolan. Hennes pojkar är jämnåriga med våra barn och Nelle går till och med i samma klass som hennes yngsta. Sagt och gjort så kom de över på lunch och poolhäng på eftermiddagen. Jag hade gjort nudelsallad, mackor, grönsaker, fruktsallad och glass. Jag och min väninna satt under ett parasoll i den 30-gradiga värmen medan barnen badade i poolen. Att bo här i The Octagon är ibland helt overkligt bra, lite som att bo på ett resort. Poolen, shopen i huset, lekparken, gräsmattan, alla barn...

Sen åkte de hem, åskan kom och jag lagade fiskbullar till middag. Då var allt som vanligt igen.
Jag idag.

måndag 2 juni 2014

07.30

Det är måndag morgon och barnen har åkt till skolan. Klockan är halv åtta och det är tyst och lugnt hemma. Jag konstaterar krasst att jag inte bloggat igår. Heller. Jag har helt enkelt inte haft något att säga!
Ofta tittar jag igenom mobilen för att se villa bilder jag tagit under dagen. Det är så jag får min "inspiration". Igår hade jag bara en bild. Den här:
Edward ville att jag skulle ta en bild på hans nacke för att se hur långt hans hår hade blivit. Inte mycket att säga om det.

Skolterminen sjunger på sista versen. Varje dag fram till den 12:e när de slutar, så är det något. Avslutningspartyn, idrottsdag, halvdag, kalas... Nästa år är allt nytt igen så man suger på karamellen med det gamla invanda. Varje år, som jag berättat tidigare, byter man ju lärare, klasskamrater m.m. så nu gäller det att göra ett ordentligt avslut med det som ÄR. Huset här där vi bor, är också i förändring. Det är några familjer som är på väg att flytta härifrån och några på väg in. Uppbrott och möten. Vardagen i en expatfamilj.