onsdag 31 oktober 2012

Halloween i mörker

Fortfarande har vi ingen ström men Halloween firar vi ändå. Kolla snygga barn!

tisdag 30 oktober 2012

Så här har vi det just nu

Stearinljus och Manhattan som lyse. Elen kommer dröja ytterligare 3-4 dagar har man sagt och nu börjar vi förlora vattentrycket. Varmvatten har vi inget så ikväll åkte vi över till vår vän E (som vi bodde hos hela första månaden) och badade i poolen och bastade. Bastade! Fattar ni vilken lyx det var? Vädret har efter Sandy blivit "kallt," 10-15 grader, och det börjar kännas inomhus utan el. Det var så skönt att ta en bastu och verkligen tvaga och värma sig.

Ingen skola i morgon heller. Får se vad vi då hittar på. Men vi hörs va!??

Sandy har dragit vidare

Hon har lämnat lite spår efter sig. Vår källarvåning i huset är översvämmad, vi har ingen el och på gården ligger det ett jätteträd. Skolan och delar av tunnelbanan är också översvämmad och vi vet inte hur det blir i morgon. Men nu dricker vi morgonkaffe och tackar gudarna att det inte blev värre. För oss iallafall. Nu återstår nyhetsrapporteringen från kusten. När vi får ström igen...

måndag 29 oktober 2012

Kl 20.55

Nu gick strömmen och East River stiger stadigt in över ön. På andra sidan ser vi att hela FDR Drive ligger under vatten. Sandy är här. Tack och lov inte för att stanna.

Sandy

Vattnet letar sig in på vägar och gångvägar. Polisen har precis spärrat av FDR Drive, en av pulsådrorna in till NYC. Några tappra är fortfarande ute och går i blåsten. Jag lagar mat som man kan äta kall om det blir strömavbrott.

Vi väntar alla på Sandy. Ikväll kommer hon.

söndag 28 oktober 2012

Vi är förberedda för Sandy

Jag har städat och tvättat. Vi har köpt vatten och lagat mat som lätt går att värma. Vi har ljus och värmeljus. Försökte fixa ficklampa men de är såklart slut överallt. Vi har läst på och vet vad vi måste göra om Sandy slår här.

Roosevelt Island ligger än så länge endast i orange zon, alltså inte evekueringszon och vi hoppas det fortsätter så. För i ärlighetens namn vet jag inte var vi skulle ta vägen om vi var tvungna att åka. Eller hur för den delen. Men det löser sig. I sådana stunder hjälps man åt. Vi har bjudit hit alla vi känner som bor i röd zon. För finns det hjärterum...

Skolan är stängd i morgon, FN är stängt i morgon, (kan man stänga FN???) hela tunnelbanan stänger klockan sju ikväll. Nu väntar vi. Vi är redo.

Jag kommer hålla er uppdaterade om vi har internetuppkoppling. Det finns ingen anledning till oro än. Ok?

lördag 27 oktober 2012

Och sen kom vi hem till det här...

Men awwww....

Vilken kul kväll!

Goda vänner, god mat och många skratt!! Som det ska vara. På bilden: jag, Lotta, Richard och Jocke. På en bar i Meatpacking District. Mätta efter en avsmakningsmeny (7 rätter och vin) på Spice Market.

Vet ni, jag och Lotta, Lotta Nordlund, som hon faktiskt (också) heter, har varit vänner sedan första klass, 1977. Är inte det lite märkvärdigt? Att ha vänner som sträcker sig genom hela livet - på livets alla resor! Jag tycker det.

And i am off!

Halloween-parad

Hela Roosevelt Island invaderades o morse av zombies och humans i ett "Runners race" runt ön. Vid lunch var det dags för andra varelser - öns stora Halloween-parad. Flera hundra ungar (och vuxna för den delen) marcherade utklädda tull ALLT till band-musik längs Main Street. Sen var det fest med hoppborg, popcorn, trollkarl, sockervadd...det vanliga. Barnen hade en toppendag och jag med! Nej, det var lögn. Men det var ganska kul. Märker att vi börjar bli hemma här på ön nu. Nu KÄNNER man faktiskt en massa folk när man går ut på sådana här jippon.

Ikväll blir det vuxenmiddag med barnvakt. Ska bara vila lite middag och ta två Alvedon innan...so long!

torsdag 25 oktober 2012

Trauma

I en dryg vecka har vår kaffe-prezzo varit trasig. Glaset gick sönder och jag åkte dagen efter in till Bloomingdale's för att köpa en ny glasinsats. "Oh, just the glas....no, we don't carry them. Sorry!".

Sorry var just vad jag var det så istället beställde jag en på Amazon. 20+ dollar och leverans hem. Perfekt! Tills jag fick ett mail efter flera dagar att "Out of stock. Sorry!".

Gaaaahhh!!!

Idag åkte jag till Bed, Bath & Beyond. De gör verkligen skäl för namnet. De har ALLT! Och beyond. Nu dricker jag Gevalia French Press. 100 spänn för 250 g kaffe. Det är verkligheten i New York det. Men så värt det! I love you French Press.

Bra morgon!

Började morgonen med en Power Walk. Sprang rakt in i en filminspelning med Vince Vaughn (eller hans crew kanske vi kan säga, jag lyckas ju aldrig få se själva kändisarna) där vi, jag och min väninna, försökte få komma med som statister. De var inte helt negativa. När vi sedan berättade att vi bor i ett Lunatic Asylum blev de dock lite ner reserverade...ha ha! Vi avslutade med art säga "don't tell anyone you saw us here". Det tyckte vi var lite kul.

Sen gymmade vi en halvtimme och nu dricker jag smoothie på tranbärsjuice, grekisk yoghurt, blåbär och avokado. Yum!

En bra start på dagen!

onsdag 24 oktober 2012

Vet ni vad?

Jag är i ett läge där jag mycket, mycket snart kommer behöva läsglasögon. Vem trodde att det någonsin skulle hända en själv?

Och vad tycker ni om bilden? Aaaaarrrrty!!!

tisdag 23 oktober 2012

Höst

West Point

Vi åkte till West Point i måndags. Jag hade först tänkt att vi skulle åka till Pennsylvania och besöka en Amish-by men det finns ju inget som kan mäta sig med lite krigsturism (ironisk) så istället drog vi iväg norrut längs Hudson till - West Point. Det var ett riktigt fint turistmål med en jättebra guidad tur. Jag har lärt mig att två amerikanska presidenter studerat vid West Point. Vet ni vilka utan att googla? Inte jag för det glömde jag bort så fort jag hört det men jag uppskattade ändå besöket. Lite bilder ger er en liten uppfattning.

måndag 22 oktober 2012

Road trip

Vi skrattar åt oss själva idag, jag och Richard. Vi har blivit så gamla så vi stannar vid skyltar som säger "Scenic views" och i baksätet sjunger barnen "Bara vara din, Margareta...".

söndag 21 oktober 2012

Låååånghelg

Barnen är lediga måndag och tisdag så nu när Richard också tagit ledigt vi får en långhelg tillsammans hela familjen. Vi har hyrt bil och idag var vi ute i Huntington på Long Island (man säger på här, inte i) och hämtade "hem" järn-G:t som suttit på Richards farfarsfars hus murstock. Farfarsfar, William Millar, var smed och smidde G:t kring 1925 när huset byggdes och han flyttade in. Familjen som bor i huset idag är inte släkt med Richard men kände väl till familjen Gray och historien kring G:t. De var också generösa nog att "ge tillbaka det" till familjen det hör till. Kul va?

Finns mycket mer att berätta om det här men i morgon åker vi till West Point så nu är det dags att sova. En annan dag ska jag försöka skriva ner HELA historien. God natt.

G:t håller Richard i handen.

torsdag 18 oktober 2012

Den här bilden är inte iscensatt

Kan det vara så att vi har den sorgligaste fruktskålen? En gammal apelsin, ett skrynkligt plommon, ett sorgligt lite brunt äpple och en banan. Måste handla.

onsdag 17 oktober 2012

Jorå

Visst var President Clinton här idag. Men besöket var såklart endast för särskilt inbjudna och uppenbarligen var jag inte en av dem?

I morse när jag var ute på min Power Walk så var hela södra parken på Roosevelt Island avspärrad och utanför avspärrningarna så var NYPD överrepresenterade så jag tågade käckt fram till en polis och frågade när presidenten kommer. Ceremonin startar ungefär klockan 10 svarade han. Lite avmätt. Är det även för allmänheten? frågade jag. HA HA HA HA HA! svarade han. Tydligen inte alltså. Klockan var vid det här laget drygt åtta och jag kände inte för att ställa mig och vänta i två timmar för att kanske få en glimt av Bill genom en tonad bilruta. Jag har alltså igen, lyckats, att INTE se en kändis.

Bilden är rooseveltislander.blogspot.com :s

Hi hi

tisdag 16 oktober 2012

När ska jag lära mig?

Jag kan inte ha storlek Medium. Jag är en Small. Jag tänker "myyyysigt med lite rymligt". Det slutar alltid så här.

Hit!

Hit ska ni gå och äta hamburgare om ni är i NYC. Classic American Burger in joint with no class. Five Guys finns för övrigt på fler ställen i USA så du behöver inte komma specifikt hit.

Five Guys, ett tips!

Dagen kunde inte börjat bättre...och sämre

Först får jag ett roligt mail om att vi får besök över påsk. Min fina vän L och hennes barn har bokat resa och kommer och firar påsk med oss (det gäller att planera i tid, guys!) så dagen kunde inte börjat bättre. Det kommer bli jättekul!!! Det här hände redan när jag låg kvar i sängen (ja, jag läser mail innan jag stiger upp) och sedan gick jag upp. Då - Pang! Näsblod. Dagen kunde inte börjat sämre...

Ingen träning för mig idag heller. Förkylningen sitter envist kvar och gör mig hängig, trött och "deppig". Tydligen hade jag lite lågt järnvärde på min läkarundersökning, i underkant på "normalt", så nu ska jag gå och köpa blutsaft och försöka boosta mig litet. Vanligtvis i Sverige så äter jag leverpastej VARJE morgon på frukostmackan och det finns ju inte här. Det kanske är därför?

Iallafall. Dagen har börjat.

måndag 15 oktober 2012

Läxor läxor läxor

På riktigt måste jag använda lexikon för att förstå vad Edward ska göra. Nu är jag ingen Einstein direkt men hallå! "Antonyms" och "Analogis" - knäcker ni det bara sådär?

Varje kväll. Varje kväll.

Bill Murray

Inte heller den här gången lyckades jag. "Spotta" en kändis alltså...och det trots att jag gick förbi Bill Murray igår när han var på Roosevelt Island för att spela Kickball. Tydligen hade han bara gått förbi och spontant bett om att få vara med några som spelade där. Coolt!

www.rooseveltislander.blogspot.com Gick inte länka. Något med kompabilitetsvyn...? Grekiska för mig.

Nåja, jag får väl vänta tills på onsdag, då ska visst Bill Clinton komma hit och inviga vår nya park och minnesmärke för Franklin D. Roosevelt. Då ska jag var på första parkett!

Vad gör ni idag?

lördag 13 oktober 2012

Lång dag i gruvan

Fotbollsmatch: förlust 0-10
American Girl Place & Magnolia Bakery: förlust 60 plus dollar
Middag på Testaccio: förlust mer än jag vill tänka på

Härlig dag idag!

fredag 12 oktober 2012

Uuuuuh

Hösten. Det är på ett vis härligt när hösten bestämt sig. Bestämt sig för att stanna så man vet att man i lugn och ro kan sortera bort sommarklänningar , sandaler, shorts och kortärmat. Man vet att det från och med nu gäller andra regler. Lager på lager först, med den tunna sommarjackan, sen tunna höstjackan med ulltröja och till sist så finns ingen återvändo utan fram åker vinterjackan.

Här i New York är vi i i fas 1. Lager på lager med tunna sommarjackan. Med sjal. Och det var egentligen hit jag ville komma. Till sjalen. Hur man än gör med sjalar så luktar de alltid "uuuuuh" när de legat förvarade ihop. Ingen fräsch parfymdoft här inte utan mer uteliggarodör. Och detta trots att jag verkligen tvättar mina sjalar med jämna mellanrum. Dagens i-landsproblem, jag vet. Men läbbigt.