måndag 6 juli 2015

Sista dagen för Not on Stilettos in New York

Jag blev korad till Queen of Trash igår när vi hade avskedsmiddag, en utmärkelse jag uppskattar MYCKET! Vår tid här kunde inte slutat bättre och vi lämnar på topp. Nu väntar nya äventyr och vem vet, kanske Not on Stilettos dyker upp igen. Håll utkik!

Tack för den här tiden alla ni som läst, det har varit mycket uppskattat och otroligt rent ut sagt, att någon vill läsa min dagbok. Love to all!!❤️

/Lotta, Queen of Trash

söndag 5 juli 2015

Happy 4th of July!

Vilken kväll! Vilken fest! Vilken avslutning på våra 3,5 år i USA! Jag kan ärligt säga att jag tror aldrig någonsin att vi igen kan hitta ett bostadshus med så många roliga grannar i. Det här är unikt - är det fest så går alla all in!!

TACK för allt!
/Wild Child;)

lördag 4 juli 2015

Ett glas rött om dagen eller?

Idag är det nationaldagsfirande i Amerika, 4th of July. Vi ska ha fest ikväll, Redneck/White trash party - "just for fun". Alla är peppade på stt klä ut sig och vi har lagat riktigt gooooy amerikansk mat. Jag har gjort Buffalo Chicken Dip med cream cheese, red hotsauce och blue cheese dressing. Och kyckling. 
Igår värmde vi upp litet hemma hos grannen med ett glas rött och lite tilltugg. 

torsdag 2 juli 2015

Efter poolen - 50 shades of green



Eh?

Men nä.

Nu var det längesedan vi sågs

Vi tog några dagars semester efter flyttlasset gått iväg. Min vän Marielos har vänner som har ett hus i The Hamptons (vi var där en jul om ni kommer ihåg) och vi var bjudna dit ett par dagar med surf, bad och god mat. Mamman i familjen äe en helt fantastisk kock och jag tror vi alla lagt på oss några kilon de senaste dagarna. 

De andra barnen gick på surfläger hela veckan men Edward fick chans att hoppa in en dag vilket han med stor entusiasm gjorde. Nelle kunde tyvärr inte vara med så hon hade 39 graders feber dagen innan.
Stränderna i Hamptons är helt otroliga...den här är "privat" och man får inte parkera längs stranden utan tillstånd. Det är inte svårt att förstå varför man väljer att skaffa hus här om man har råd.
Vi besökte också fyren i Montauk, New York States första fyr. Otroligt vackert! Och blåsigt! Montauk är för övrigt ett surfmecka för surfare. Och partyplace. Bara så ni vet när era tonåringar om några år ska åka på semester.

fredag 26 juni 2015

God morgon

Med en Make-Up App behöver man aldrig känna sig risig på morgonen, hahaha! Dags för en balja kaffe och en morgonpromenad. Nya tider.

torsdag 25 juni 2015

Nu är det tomt

Lägenheten är tömd och nu börjar transportsträckan innan vi åker hem. Fortfarande så känns det som att det är ett vanligt sommarlov som väntar och att vi ska tillbaka i augusti igen men...så är det ju tyvärr inte. Jag måste göra slut med min älskade stad.

Vi försöker iallafall göra det bästa av dagarna. Igår åkte jag och barnen ut till Coney Island och solade på stranden, gick på tivolit och köpte godis på en torsdag!
Richard jobbar ju som vanligt ända fram till den 16/7 men han har tagit ledigt tre dagar nästa vecka och då åker vi till The Hamptons med vänner. 

I allt det här virrvarret har jag "tappat" min träning. Jag har helt enkelt inte orkat. Och nu känns det...inte bra. Jag känner mig tung och degig. Gud vilken dum prioritering det är, att inte träna. Jag älskar ju att röra på mig och mår så bra när jag gör det. Nya tag nu när flytten är gjord!

Hur har ni det? Visst kommer ni sakna Not on Stilettos in New York? Hahaha!!!

måndag 22 juni 2015

Det ekar

Svarta ränder av smog är det enda som visar var det stått möbler. Det ekar inomhus och är vitt och kallt. Och kalt. Det finns inget som säger att här bor det någon, det här är ett hem. Lägenheten har förlorat sin själ.

Betyg!

Toppenbra såklart som de A-barn vi har!

lördag 20 juni 2015

Fråga inte!

Det var en trevlig middag hur det här än ser ut, haha! Man kan väl säga att "it runs in the family", det här är alltså Richards tremänning. Say no more. 

Ett ett vinnande koncept var att sätta barnen vid ett bort två-tre bord bort. De skötte sig sååååå mycket bättre. Ingen mamma eller pappa att fråga tusen frågor eller värt att bråka med sitt syskon. 
"Här sitter vi och konverserar om livet i stort och smått. Beställer middag och dricka och efterrätt..."

Nu har vi sagt hej då. För den här gången. Vilken bonus det har varit att få lära känna dem. Att ha familj nära när man är borta.

Jaha då var det dags igen!

Vi gjorde INGENTING igår på midsommarafton. Iallafall inget som hade med midsommar att göra, inte en sillbit, inte en nubbe - var inte i närheten av en stång. Vi packade och plockade...packade och plockade...känns som det inte finns något slut på alla prylar.
Nu sitter jag i soffan (som fortfarande står kvar men är såld!) och väntar på Richard och hans tremänning med familj. Ikväll blir det avskedsmiddag på vårt stammishak, L'Entrecôte. Längtar! Vi hoppas såklart att de inte dröjer så länge tills vi ses igen men ett år lär det väl iallafall gå. Vi hoppas (och planerar för att) de vill komma till Sverige nästa år och uppleva midsommar och midnattssol. 

Jaså ni undrar om jag har ett nytt halsband? JA - tänk för att det har jag! Jag kan liksom inte få nog av statementhalsband. Är det ute i Sverige eller?

torsdag 18 juni 2015

Inget gråt här inte - vi träffas nästa sommar!

De är svårt med alla dessa avsked...men det blir lite lättare om man går på Elizabeth Arden Red Door spa på 5th Avenue och får en timmes helkroppsmassage och sen äter en brak-middag på underbara restaurangen Milo's.
Vet inte vad jag ska säga om den här bilden men vi "bjussar iallafall på oss själva" tycker jag! Massagen var helt underbar och spat...genomgående lyx såklart. Ibland kan jag tänka att det finns många parallella världar. En del kvinnor i den här stan lever hela sina liv på sådana här ställen. Man klipper håret, gymar, gör naglar, spaar och sen får man allt man behöver för att göra sig ren och snygg igen där. Handdukar, badrock, schampoo, balsam, tvål såklart men också hudcreme, rakhyvel, lödder till att raka benen, munskölj, tops, hårblås, locktång, sprej...ALLT! Serverat i en lyxig miljö och med en dam som servar en med citronvatten och annat. Ja ja...

När vi var klara (alltså varför går man inte på massage regelbundet man mår ju så bra?) så gick vi förbi den här på vägen till restaurangen och tog en bild.
Kändes som en helt rätt sista bild. Hon på bilden är alltså min "N" - min frukostdejt de senaste åren. Vi samtalade ikväll om hur glada vi är att ha träffat varandra, även om det nu tar slut för ett tag. Vi bestämde att försöka ses nästa sommar, kanske uppleva midnattssol och midsommar i Sverige. Man kan iallafall hoppas...

Middagen vi åt var FANTASTISK!! Åker ni någonsin hit till Nevvan och vill gå på en underbar grekisk (och snygg!) restaurang - gå hit till Milo's. Och missa inte deras friterade zucchini med tzatziki. Their signature dish.
Cheers N! Många skratt och någon tår har det blivit över litervis med kaffe...och champagne! Jag kommer sakna dig.

Osminkade sanningen om vår bröllopsdag

Direkt från flytten till grannen som hade "potluck"...no glamour här inte. Osminkad och lite dammig. Men ändå - jag är lite mallig över att vi klarat de här 15 åren. För visst är det så att det inte alltid är så lätt att hålla ihop ett äktenskap. Alla dagar är inte bra men som jag brukar tänka: 70/30. Om 70% är bra och 30% är mindre bra, eller kanske till och med dåliga, så är det rätt ok ändå. Det är som livet i övrigt. 
Jag älskar honom fortfarande.