söndag 31 maj 2015

Nu lugnar det ner sig innan stormen med flytten

Helgen var härlig! På fredag kväll var vi bjudna hem till en av mina väninnor som köpt lägenhet på Manhattan där vi satt och drack bubblor på deras takterrass. Sen gick vi till en restaurang i närheten och käkade middag och satt och pratade. Och pratade. Och pratade.
Kvällen slutade vid midnatt någon gång och det var ganska lagom. Nästa dag var jag och Linda ute och Marathon-shoppade i 12 timmar, 10-10. Någon slags rekord kanske?
Vi var helt mosiga när vi kom hem och gick ingenstans på lördag kväll utom till sängs. Idag har vi promenerat, solat vid poolen och sedan var det dags för Linda att sätta sig i en taxi och åka hem till Stockholm där familjen väntar. Vi spontaninbjöd sedan några grannar på ett glas vin ikväll för att avrunda helgen. Det blev några tårar i köket för nu börjar avskeden komma närmare...det är det värsta med det här livet. Alla avsked. Veckan kommer bli intensiv med start tidigt i morgon. Edward ska ha konsert i skolan med sin blåsorkester. Han spelar ju klarinett gullungen. Från och med nu kommer tempot skruvas upp - flyttdagen är snart här och då ska det vara tomt i lägenhet #838.
Den här bilden får avsluta helgen. Lite kul va? Från ett café på Broadway. Hoppas ni hade en trevlig helg!

torsdag 28 maj 2015

Klä-ut-dig-till-en-idol-dagen

VARJE DAG! är det någon slags utklädningstema i Middle School i veckan... Måndag var det ledig dag men tisdag var pyjamasdagen, onsdag Groovy 60's, idag Twin Day (klä sig exakt likadant som en kompis) och imorgon är det Idol-dagen. Jag dööööör! 

Ser ni vem han är? Allt är plockat ur min garderob. Som vanligt.

tisdag 26 maj 2015

Lusfri!

Idag var vi på sista besöket och luskollen på Salongen "Hair Fairies" på 6th Av. Det är epidemi i skolan och Nelle drabbades/smittades eller vad man nu kan kalla det en tredje gång för två veckor sedan. Jag höll på att bli galen! Och så tänkte jag...tänk om det är jag som inte lyckas bli av med dem? Att jag inte klarar av att kamma ut dem! Så jag gick till proffsen- Hair Fairies - en hel salong som bara jobbar med avlusning.
6 stolar i stora salongen och så ett par små "privata" rum (för kändisar eller om man skäms antar jag..?). Idag var det fullsatt och flickan mitt emot oss hade 33 löss och hur många gnetter som helst. På salongen räknar de nämligen varje lus och varje ägg och gör en bedömning av vilket stadium "infektionen" är. Nelle hade 1 lus sist (moderlusen) och ca 15 gnetter. Vi tog den tidigt och det innebär att mina tidigare kamningar varit lyckade, hon hade inte kvar något sedan tidigare, detta var en helt ny infektion. Nu vet jag det och det känns bra för notan på det här stället känns tyvärr inte lika bra. Det tar över 2 timmar att kamma igenom Nelles hår, även för ett proffs. I priset ingår att man blir kollad, avlusad, kammad fri från löss och sedan garanterar de lusfrihet i 14 dagar (för hela hushållet) och under den tiden får man komma och kolla och kamma hur många gånger som helst (det här var Nelles tredje koll).

Och så notan då. $300! Its New York, baby! Spännande erfarenhet måste jag ändå säga och kanske mitt nya yrke? Snacka om lukrativt!

måndag 25 maj 2015

Jag som verkligen längtade efter en sovmorgon...

Härom dan skrev jag ju om hur skönt jag tyckte det skulle bli med en långhelg och sovmorgnar. Tji fick jag! Igår blev Edward inbjuden av en kompis pappa att följa med på Fleet Week (stora krigsskepp från flottan lägger till i Hudson River här i stan) som alltid pågår under Memorial Weekend. Eftersom pappan trodde att det skulle bli köer när det var sista dagen så ville han träffas redan klockan 8.30. Så mycket för den sovmorgonen. Nä upp klockan sju och göra frukost.
Vi åkte linbanan in och redan på morgonen kändes det att det här skulle bli en varm dag, att sommaren är här för att stanna. Tror vi haft 27-28 idag. Edward var sedan borta hela dagen och jag och Linda hann gå en långpromenad, handla lite mat och sola en stund innan det var dags att åka in till Manhattan och hämta honom. Nelle har vi knappt sett röken av, hon har varit med en kompis hela dagen.

Ikväll har barnen tränat fotboll och jag har organiserat oss inför veckan som kommer. I morgon har Middle School Pajama Day (pyjamas-dag) i skolan och Nelle ska på avlusning som vanligt. Nämen har jag inte sagt det - hon har haft lus en TREDJE GÅNG! 

Joråsåatt...

söndag 24 maj 2015

Hinna blogga?

Näh!
Party hela Memorial weekend long... Besök från Sverige...
Grillfest på kvällen...

Jag hinner inte med!

fredag 22 maj 2015

Flytten

Flyttlasset går den 24 juni. Nu är det bokat! Idag har jag sorterat, slängt, skänkt och sålt bort julsaker, barnkläder, våffeljärn, möbler, tidningar och böcker...ja, så mycket som det bara gått. Vi kommer bara ta hem det allra nödvändigaste och resten...slumpar vi bort. Lite sorgligt kan tyckas men att betala för att få hem saker vi inte vill ha känns inte aktuellt. Och det kostar ändå över 5000 dollar att få hem det lilla vi har...

torsdag 21 maj 2015

Långhelg

Vi kom hem för någon timme sedan jag och Edward. Han hade fotbollsträning efter skolan och sedan var vi tvungna att handla litet mat på vägen hem. Nelle har varit hos en kompis hela eftermiddagen så hon slapp kuska runt på Manhattan i rusningstrafik. 

Nu ligger vi i sängen med iPads, telefoner och tv. I morgon är det sovmorgon och sedan långhelg. I USA firar man Memorial Weekend och barnen är lediga fredag och måndag. Ska bli så skönt med några sovmorgnar. Och så öppnar poolen i morgon. Nu blir det resort-känsla i några veckor.

Beach 2015

onsdag 20 maj 2015

Sista showen för Letterman

Fattar inte att jag missat det?? Det här är ju showen man verkligen skulle bokat biljetter till! Jag och Richard har pratat om att "kolla efter biljetter någon gång" men det har aldrig blivit av. Och nu är det för sent. Late Show med David Letterman går i graven.

Långa dagar

Det blir långa dagar när man är ensam med barnen. Richard är i Sydsudan sedan i söndags och mina föräldrar åkte idag. Den här veckan har jag hämtat barnen i skolan varje dag och ikväll var vi inte hemma förrän klockan halv åtta. Barnen har svenska efter skoltid på onsdagar vilket gör att de inte kan ta vanliga bussen hem och då måste jag hämta dem i skolan. Eftersom klockan var 17.45 när vi åkte från skolan och barnen var VRÅLHUNGRIGA så gick vi till vår favorit-Thai och åt middag. Vi hade en kompis till barnen med oss också för hon hade missat den sena skolbussen hem till Roosevelt Island...
När vi tills sist kom hem så var himlen alldeles rosa. Vackert och vi andades ut en stund innan det var läxläsning.

Jag måste berätta om något kul som hände idag! Jag var inne på en deli och skulle betala en rödbeta/ingefära-juice (som för övrigt blivit lite av en besatthet-så gott!) när en man började prata med mig i kön. Han frågade om jag ofta drack sådan hälsojuice och jag svarade att "ja det gör jag, jag älskar den här kombinationen". 
"Då är det väl därför du är så vacker och ser ut som du gör och jag ser ut som - jag!"...sa han och klappade sig på magen som var ganska rejäl. I handen hade han en chokladmjölk och en fet macka . "Jag kan inte hjälpa det, jag älskar att äta. Jag har haft hjärtflimmer två gånger, jag har högt blodtryck och jag har diabetes. Och så äter jag så här" sa han och skrattade. Sedan gav han mig flera komplimanger och vi pratade lite om mat i allmänhet och att i himlen får man iallafall äta. Sen var det hans tur att betala. Då tog han min juice och sträckte fram den till kassörskan och sa högt så alla i hela delin hörde "Ta den här också till min nya flickvän! Varsågod, den här bjuder jag på!" Jag tackade så hemskt mycket och gick.  

Vilken trevlig gest, den gjorde min dag.

fredag 15 maj 2015

Jag tror mysekuddens dagar är räknade...

Jag sydde ett kuddfodral till Nelle när hon föddes av ett av mina gamla nattlinnen jag hade som barn. Nattlinnet hade jag fått av min farmor Ester, ett namn som Nelle också bär. Kudden har under åren blivit THE MYSEKUDDE och Nelle har den alltid med sig när hon sover, på resor m.m. Nu tror jag tyvärr att den snart ger upp. Gjort sitt.
Lite sorgligt.

Utan sömn

I natt har jag knappt sovit någonting. Det började med att jag blev väckt av mygg vid 01.15-tiden och då kände jag hur ont jag hade i halsen, huvudet, ont i "tänderna" (av bihålorna)... Sedan blev jag snuvig, kände mig allergisk...och så höll det på. Vi 04 tror jag att jag till sist somnade med vilda drömmar om hus i Paris. Klockan sex kom mamma och väckte oss, hon fick för sig att det var den tiden vi steg upp istället för 06.30. 

Vad knäckt man blir. Idag känner jag mig helt nere, nästan gråtfärdig. Dels av förkylningen, eller vad det nu är, och dels av sömnbristen. Näsblod direkt på morgonen och till och med är vi stod ute och vinkade av barnen vid bussen i morse så sa en av mammorna, "Lotta, your nose is bleeding!!". Idag vill jag bara ligga i sängen och titta på skräptv men måste städa litet innan Nelles kalas i morgon. Nog för att det egentligen är helt onödigt men man vill ju ändå att det ska vara fint...

torsdag 14 maj 2015

Madison Square Park

Madison Square Park är en liten oas i Flatiron District som man inte ska förväxla med Madison Square Garden som är en (världens största?) arena för sport och konserter. Parken har för närvarande en konstutställning av en kvinnlig konstnär som försökt skapa ett slags spegelliknande, reflekterande lövverk i glas/plåt ovanför gångstigarna i parken. Väldigt vackert, glad att jag fick uppleva det.

Idag har jag förutom att tittat på denna konstinstallation sprungit som en "tetting" på Manhattan och fixat saker inför Nelles kalas på lördag. Det ska bli spa, skattjakt, fotografering, thaimat, film och lekar. Det blir ju en slags avskedsfest för bästisarna också så vi "brer på" ordentligt i år. Tack och lov planerar Nelle det mesta själv!
En kaffe blev det också idag. 2 månader kvar som lattemamma.

måndag 11 maj 2015

Pust och flämt!

Det är sommar. Vi hoppade över våren här i New York i år och nu har vi hoppat direkt in i sommarvärmen. Det var idag 27-28 grader i skuggan och människor har mentalt inte hängt med utan släpar sig fram långsamt på gatorna i vinterboots (inte alla men många går fortfarande i booties), jeans och med jacka i handen eftersom den åkte av efter första svettattacken. 
På en vecka har träden blivit gröna och alla vårblommor har blommat ut. I morgon ska vi tydligen få 32 grader varmt och vi har bestämt att ha en hemmadag och bara ligga och sola. Jag, mamma och pappa tog en liten "stroll" i parken (underförstått Central Park) på morgonen och sedan åt vi lunch på svenska kyrkan. Om ni är i New York och behöver tyst och lugn rekommendera jag att gå dit en liten stund och lyssna på tystnaden. På 5th Av/48th St ligger kyrkan. 
Efter lunch var mamma och pappa och besökte Richard på FN och sen var det fotbollsträning och läxor som vanligt. Något som däremot inte var så vanligt är att vi åt palt till middag ikväll. Pitepalt. Det du, brorsan!
I skolan firade de Nellan med tårta som vi fixade i morse. 
Och jag var som vanligt en sväng till gymet. Undrar lite hur jag ska få till gymtid när vi kommer hem...men när det är lika mycket rutin att träna som att sova och äta så brukar man ju kunna få till det.
Måndag. Förlåt för ett ganska intetsägande inlägg - hoppas era liv hade något mera spännande att erbjuda en dag som denna.

söndag 10 maj 2015

Idag fyller Nelle 9 år!!!

Jag började med att skriva rubriken "Idag fyllde Nelle 9 år..." men dagen är ju faktiskt inte slut här ännu så vi kör på fyller!

Vi började riktigt tidigt i morse. Edward hade fotboll och stack hemifrån med Richard redan klockan 06:30 och såklart så vaknade Nelle och det var bara att stiga upp och fixa tårta, paket och tända ljus.
Laddad från start är bara förnamnet!
Tårta och paket att öppna. Många långa kramar och som mamma får man en tår i ögat också, hur kan det gå så fort?
Bästa presenten var en Tetherball som alla ungarna i huset spelade på i timmar i eftermiddags. Vi har haft ljuvligt sommarväder idag, 27 grader och sol.
Senare på kvällen gick vi ut hela gänget och åt på restaurang. Jo, samma som alltid, L'Entrecôte på 52nd/Lexington. Alla nöjda och mätta efteråt. Jag tror hon hade en riktigt härlig födelsedag. 

ÄLSKADE UNGE. UNGAR!