torsdag 31 maj 2012

PT

Plötsligt var han bara där, PT:n i huset. Nu fanns ingen återvändo och jag inledde med repliken "I want to be a size 0.... ha ha ha ha ha!". Lite som en galen människa.

Läxor, läxor - sommarlov!


Den 12 juni slutar barnen skolan för det här skolåret och jag antar att man då kan säga att semestern börjar. Iallafall sommarlovet. Vi längtar alla efter sommarlov. Sovmorgnar, läxfria eftermiddagar och lata dagar. Ja, det gör vi verkligen. Här på UNIS har Edward minst tre läxor om dagen. Ganska långa och komplicerade och han lägger 1-2 timmar på läxläsning per eftermiddag/kväll. Det innebär att det gör vi föräldrar också. Det flesta instruktioner måste Edward ha lite hjälp med då engelskan fortfarande inte är hundra. Och sen måste vi kolla att allt blivit rätt. Och sen läsläxan som kan vara så mycket som 20 sidors läsning i en RIKTIG bok. Med frågor till som ska besvaras så man kollar att barnen förstått texten. Det är mycket det på ett annat språk...

Ärligt talat så är det här ganska jobbigt och ju längre upp i ålder de kommer desto mer läxor blir det. På bilden syns ett axplock av Edwards läxor från förra veckan. Notera att det är fram och baksida på stencilerna. Och att läsläxan inte finns med där.

Så nog ska det bli skönt med sommarlov.

onsdag 30 maj 2012

Autopilot

Vissa dagar är det som att autopiloten är på. Man gör allt som man förväntas göra, stiger upp, gör frukost...ni vet. Men man är liksom inte där. Något inom en har gått i ide. Ligger i dvala. Allt går bara på rutin och dagen passerar som en i raden av dagar. Kanske är det så det ska vara för att göra livet intressant och varierat men det är en jobbig känsla tycker jag. Som att jag slösat bort en hel dag. Idag var en sådan dag.

Bloggtorka

Wok till middag, intressant va?

tisdag 29 maj 2012

Myggbiten och blek...

...jobbar jag på sommarbrännan. Segelbåtarna glider förbi i East River och det är svårt att förstå att jag är ett stenkast från Manhattan. När vi flyttade hit i mars lät poolen som något som var "nice to have", först nu fattar jag lyxen i det hela. En bok, en banan och en flaska vatten. Mer behöver jag inte för att känna känslan. Av lyx.

Täningsupdate

En update på träningen. Jag kör vidare med samma upplägg som tidigare. Vågen står fortfarande stilla men jag tycker att jag känner mig starkare. Kanske för att jag faktiskt inte längre känner mig varken förkyld eller allergisk men det är positivt hur som helst. Idag har jag först tagit en Power Walk på drygt 45 minuter (i 25 graders värme klockan 8 på morgonen, pust!) och nu ska jag träna med Paolo. Igår sprang jag 4+ kilometer och tränade med Perelli. Man måste variera sig. Och om, jag säger om, jag finner styrka i morgon så ska jag till gymet med en grupp mammor. De tränar måndag, onsdag och fredag och hjälps åt att passa varandras barn. Passar ganska bra eftersom barnen slutar skolan 12 juni och vi inte åker till Sverige förrän den 8 juli. PT får bli till hösten.

Hur går träningen för er? DIG?

måndag 28 maj 2012

Nu läser vi Madicken

Varje kväll läser vi för barnen. Som alla andra, antar jag. Just nu läser jag Madicken för Nelle och det är kul för oss båda. Att Madicken egentligen heter Margareta hade jag totalt glömt bort och skulle inte kommit ihåg det ens om det var en 10.000 kronors fråga. Längst fram i boken står det skrivet TILL LOTTA FRÅN TOMAS. Tomas är min kusin och vad jag önskar att det stod ett årtal där också, eller någon ledtråd om när jag fått den. För jag kommer inte ihåg... Det blir min påminnelse till mig själv idag - skriv alltid i böcker till vem, från vem, när och gärna något lite personligt om när gåvan gavs. Det betyder så mycket "i framtiden".

söndag 27 maj 2012

Jag kör Pochahontas tills jag tar mig samman och bokar en frisörtid

Ett litet helgsammandrag

Man lär sig aldrig. Igår morse öppnade ju poolen som jag berättat tidigare och igår kväll var vi således alla brända. Visst hade vi smort in oss men för sent och för lite. Man lär sig aldrig. Följdaktligen åkte jag och Nelle in till Manhattan idag, till GAP och köpte soltröjor. Problem solved.

Loreen. Wow! Jag kände det på mig. Så himla bra. SJÄLVKLART tittade vi på Eurovision och nu ser vi fram emot ryskornas framfart på dansgolven i sommar.

Mors Dag har för övrigt passerat ganska obemärkt förbi. Här i USA firades nämligen Mothers Day för två veckor sedan och barnen (Richard) bestämde sig för att jag skulle firas förra helgen. Mitt emellan så att säga. Lite oklart varför men jag tror det hade lite med okunskap om helgerna att göra...vi har iallafall grattat de mödrar som skulle grattas hemma i fäderneslandet så det är gott nog.

I övrigt så är väl det största som hänt att vi börjat ha a/c:n på. Det är 30 grader + och hög luftfuktighet. Visst skulle vi klarat oss utan, men att sova med fönstren öppna nu på försommaren betyder MYGG. Vi blev fullständigt sönderbitna igår kväll om man får tro Richard (och han har inte bott i Arvidsjaur...ha ha!) så nu blir det a/c. Gött gött.

Vi är lediga i morgon också men hoppas ni som läser det här får en bra start på måndagsmorgonen med en god kopp kaffe! So long.

lördag 26 maj 2012

Snart middag

Snart är köttet grillat, vi har svtplay och Loreen på datorn, ett åskregn mullrar i bakgrunden till följd av värmen. Sommar, sommar...

Ser ni biet

Ser ni biet på den övre bilden. Härligt att se det fortfarande finns "stadsbin" så växterna pollineras naturligt. Diskussionen om miljöförstöringen är stor här och tydligen är det så att våra bistammar/bistäder/bisamhällen (eller vad det nu kan heta) blir mindre och mindre och det kan få förödande konsekvenser för pollinering av växter, blommor. Skönt att se att det finns några här i storstan iallafall men man undrar  ju när vi människor ska vakna? Och inse att vi håller på att förgöra oss själva?

Sol och bad

28 grader i skuggan och poolöppning. Veckan har ju varit minst sagt omväxlande i vädret med störtskurar emellanåt så vi kunde inte fått bättre väder till poolpremiären än idag. Och hela långa Memorial Weekend ska vara densamma, i morgon 33 grader i skuggan och klar himmel. Varenda unge i huset kutar omkring i badkläder och nu känner man att sommaren faktiskt är här för att stanna.

Ljuvligt.

fredag 25 maj 2012

Gåta

Hur vet man att man haft en 1 1/2-åring på besök?

En sjuk människa

Om man kom hem till nån och såg det här skulle man tänka "här bor en sjuk människa". Nu råkar det här vara min garderob och jag ska ta tag i den. Sen. Först ska jag bara...

torsdag 24 maj 2012

Vi är tydligen "lediga"

En nackdel med att bo i annat land, om man nu kan kalla det nackdel, är att man inte har riktigt koll på helgdagarna. De röda lediga dagarna menar jag. Hemma så har vi ju jul och påsk och Kristi Himmelfärd och alla de där helgdagarna vi alla ser fram emot, men här är det helt andra lediga dagar. Påsken till exempel var inte alls ledig. På helgen så var det ju påskmiddag och så men skärtorsdag och långfredag var "vanliga" arbetsdagar. Vet ni förresten vad långfredag heter här i USA? Good Friday. Lite missvisande tycker jag...

Hur som helst så är det Memorial Weekend nu i helgen här i USA. Och barnen visade sig vara lediga både fredag och måndag. Kom som en överraskning för oss som inte har lärt oss att det finns flera kalendrar att ha koll på än den svenska...tur att jag är housewife så det inte innebär problem. I morgon blir det soft-, städ- och fixardag. I helgen öppnar poolen och på måndag, Memorial Day, är även Richard ledig så då får vi hitta på nåt skoj tillsammans. Kanske gå på nåt museum med 17.000 andra?

För den vetgirige kan ni lära er mer om Memorial Day här.

onsdag 23 maj 2012

Boot Camp

Kommer man hit och hälsar på så är det Boot Camp som gäller. Vi har tränat (typ tränat) dagligen hela veckan Annika varit här. Power Walks, Perellis träningsprogram eller bara rena lååååångpromenader. Idag långpromenad i Central Park och så har jag också joggat några kilometer. Vågen står stilla så det är dags för mig att gå in i Fas 2. Vad nu det kan vara...? PT:n som jag kontaktade har flyttat visade det sig. Det har visst kommit en ny till huset så jag får väl försöka ta tag i det till veckan.

Idag har min vän Annika gett sig av hemåt till Dalarna. Det är alltid så tomt och trist när man river ut sängkläder, stänger väskan och dörren och säger "hej då" till nästa gång man ses. Men jag antar att man istället ska vara glad för den tid som man faktiskt fick tillbringa tillsammans. Vill ni läsa om Annikas äventyr och Boot Camp så klickar ni här.

Bästa vännerna i världen



Jag har de bästa vännerna i världen. Om du är min vän och läser det här så sug i dig. Du är bäst!

tisdag 22 maj 2012

Varför?

Bloggen verkar blivit hi-jackad av spam. Det är inte jag som lägger in reklam i orden som är markerade. Ville bara att ni skulle veta det. Jag villl också veta hur man tar bort det och tar tacksamt emot tips om några har nåt.

DET HÄR ÄR MIN BLOGG! Om någon missat det.

One World Trade Center

Så kommer det officiella namnet vara på Freedom Tower. Det är svårt att vara oberörd av det som hänt på den här platsen. Synen av de två tornen dyker upp på näthinnan, planen, hålen i väggen, branden och sen de där desperata människorna som hoppade...

Tänk vad man kan bli glad för lite

Läste i en statusrad på Facebook (denna outsinliga källa av information) att danska Borgen börjat en ny säsong i Sverige. Jag såg den förra säsongen med stor behållning och det var med darrande hand jag klickade jag in mig på svtplay.se för att se om den var tillgänglig från USA. Och det var den!!! Tänk vad man kan bli glad för lite. Nu har jag många kvällar av nöje framför mig.

måndag 21 maj 2012

Vädret går i perioder här

Idag har det spöregnat och varit mörkt hela dagen. Det är så tät dimma ikväll att vi inte kan se Manhattan överhuvudtaget från våra panoramafönster. Det är som ett kompakt mörker på "landet". Kanske inte riktigt, men nära nog.Vädret gör mig trött och igår kväll somnade jag redan klockan kvart över åtta. Före Nelle! Vaknade en timme senare med öppen mun och dräggel på kudden, ni vet, sådär trött som man bara kan vara när man är gravid. Nog om det.

Vädret går tydligen i perioder här, 3-4 dagar av "samma" väder sen är det byte till något annat. Just nu har vi visst tre dagar av regn att se fram emot. Jag och Annika skulle besökt MoMA idag i regnet men det var det visst fler som tänkt på. Kön var typ 100 meter lång för att köpa biljetter och kön var ute i spöregnet. Blev inget med det muséebesöket utan vi tog en shoppingdag på stan istället. Inte för att skryta och stressa upp er andra men nu tror jag att jag har inhandlat nära nog den perfekta sommargarderoben. Jeans, shorts, kjol, t-shirts, linnen och skor. Basen är, just det - orange!!!

I morgon tänker vi oss Ground Zero/Freedom Tower i spöregn. Hörde att våren kommit till Sverige, grattis!

söndag 20 maj 2012

Coney Island

Det är svårt att hålla bloggen levande när man har besök, därav de korta inläggen från mitt liv. Det här är trots allt en dagbok över mitt liv, inget annat.

Idag är vi ute på Coney Island och njuter av högsommarvädret. Det är precis så färgglatt, högljutt och blåsigt som man föreställt sig från alla filmer. Vi äter Corndogs och Cotton Candy. Som man ska.

fredag 18 maj 2012

Vi tar skolbussen...

...till UNIS för att titta på Edwards pjäs om The Native American Legend. Inklämda mellan sätena i en full buss kuskar vi oss glada iväg.
-Buckle up! ropar bussfröken och vi lyder. Vi vågar inte annat.

torsdag 17 maj 2012

Central Park

Plus:
-mätt efter picnic
-nykter för vi drack alkoholfri ingefärsöl
-soligt och varmt
-bra sällskap
Minus:
-vi hamnade bredvid en misslyckad trubadur som bedriver öppen förskola med bebisar i skuggan av ett träd...sjungande och på gitarr!
-inte en enda joggande kändis i sikte

onsdag 16 maj 2012

The Pit

På Improvisationsteater ikväll. Flera olika "team" spelar improviserad teater i 25 minuter och allt är gratis. Vår vän D är med i ett av teamen. Spännande! Och precis såhär ska man utnyttja en STORstad som New York. Citat av Annika J.

Det är ju vi!

I tunnelbanan sitter den här bilden som "konst". Den visar en typisk blandning av tunnelbaneresenärer och tänk, där är vår familj med. På pricken!

tisdag 15 maj 2012

På skolbussen

Idag ska jag till skolan och titta på "Spring Sing" med Nelle. På torsdag ska jag och min gäst titta på en pjäs. Sen är det Math Day, konstutställning, jazzkonsert...med mera med mera. Faktum är att det ställs otroligt höga krav på föräldrarnas engagemang på den här skolan. 3-4 läxor om DAGEN, festivaler, projekt och närvaro i skolan. Det är liksom uppbyggt på att bara en förälder jobbar.

Hm...stay at home Mom får en ny betydelse för mig.

måndag 14 maj 2012

Åt fanders!

Har det varit med träningen den här veckan också. Idag åkte mamma och pappa tillbaka till Buddbyn så nu får jag försöka ta nya tag på sommarformen. I morgon väntar vi nytt besök och det besöket är redan informerat om morgonrutinerna som innehåller träning. Kaffe och träning.

Blir bra det.

söndag 13 maj 2012

Nu kastar vi loss!

Ny dag ny trip

I vår 7-platsers minibuss kuskar vi vidare mot nya äventyr. Idag ska vi till Delaware och Wilmington. Där ska vi, håll i er nu, ut på sjön i en bark (vet ej exakt vad det kallas?) som heter Kalmar Nyckel. Skeppet är en reproduktion av det skepp som svenskarna seglade över hit 1638 för att anlägga kolonin New Sweden i Delaware. Ska bli riktigt kul faktiskt!

Hamptons igår

fredag 11 maj 2012

Jag har kanske kört slut på dem...

Nya skor

Minnetonkas. Har länge undrat över "storheten" med dessa skor men nu vet jag. Det ÄR faktiskt mockasiner. Som grädde för fötterna. Och visst ÄR de snygga? Orangeröda, såklart.

Om fler än 10 personer kommenterar detta inlägg (för att säga hur snygga skor jag har) lovar jag att ta på mig ALLT jag har i denna orangea färg samtidigt och ta en bild. Som han i Dum Dummare.

torsdag 10 maj 2012

Book Parade

Det behövs iallafall ingen närmare förklaring på vem Nelle föreställer. Så jäkla gulliga båda två!

Birthdaygirl!!!

Idag hurrar vi för den här tjejen som fyller 6 år!!! Jag fattar inte var tiden tar vägen, hur kan mitt yngsta barn vara 6 år redan...?

Nella Bella finaste tjejen vad jag älskar dig.

onsdag 9 maj 2012

Mamma bakar

-Ni har väl en kavel?
-Ja, självklart!!

En mycket liten kavel...

"Mamma är lik sin mamma...

...ja kvinnans lott i livet är detsamma. Det sa mormors mormors mor till sin mormors mormors bror att livet är ett enda damma damma!"

Min mormor diskade och återanvände plastpåsar. Det här hittade jag i mitt diskställ i morse. Hur ska jag bli?

tisdag 8 maj 2012

Arga Snickaren


Barnens kompisar i stugan/på landet har fått hjälp av Arga Snickaren. Heja Rasmus och Linus!!!

Test

På torsdag ska barnen klä ut sig till karaktärer ur litteraturen. Test till er om vi lyckats.

Vem föreställer Edward?

I vårt kylskåp

Nu börjar firandet! Idag fyller pappa år, torsdag Nellan, lördag har jag namnsdag och på måndag firar vi svärfar på distans!

Hurra!

måndag 7 maj 2012

Sightseeing

När jag nu fick chansen att se Frihetsgudinnan två gånger på samma vecka så slog jag självklart till! Men nu kanske det räcker på ett tag. Den här gången var turen dock rena dårskapen. De som åkte turen med oss förra gången satt lugnt och fint i sina stolar och tittade och lyssnade på guiden. Följdaktligen så kunde alla se och höra och det var en trevlig tur. Idag så var det (inga fördomar, promise!) ett gäng kineser som var som galna på båten. De sprang omkring och tjattrade och fotograferade allt precis hela turen och totalt utan hänsyn till andra. De erbjöd sig också att fota alla andra på båten och värst var en kille i gult som jag otroligt nog fick med på bild när nedan när han...gissa vad....jo - fotar ett par som ställt upp sig mitt framför Frihetsgudinnan så ingen annan kan se.

Turen var trevlig ändå och vi hade tur med vädret, sol och blå himmel. Man ska inte bli bitter.
Dårarna.
Här ser ni kinakillen i gult när han fotar paret mitt framför mamma och pappa. Hon i grönt frågade mig om jag kunde fota henne och jag muttrade och grymtade och ställde sedan upp. Man ska inte vara bitter.

Nya fotbollsskor

På väg in till stan och Modell's (Stadium) för att köpa nya fotbollsskor med morfar. Första egna, nya paret med dobbar. Inga ärvda, gräsiga, svettiga, knöliga utan alldeles egna sprillans nya. I låda. Lyckan är total hos 8-åringen och jag kan själv framkalla den känslan hos min inre 8-åring om jag känner efter långt inne i bröstet.