lördag 5 maj 2012

Once upon a time...

International Book Fair & Food Festival 2012. Alla barn i Junior School har idag uppträtt med egna skrivna verk inför familj och vänner. Varje klasslärare har valt ett tema som klassen arbetat med och sedan har barnen fritt fått skapa sina berättelser och skriva ner dem för att sedan läsa dem högt i mikrofon på Book Fair. Temat i Nelles klass var att berätta en berättelse utifrån en rubrik. Hur kan en rubrik bli "säljande", locka läsaren att vilja läsa boken, och sedan bygga sin historia utifrån denna rubrik. Nelle kan ju inte läsa och skriva än (hon ligger ju egentligen ett år efter eftersom hon hoppat rakt in i förskoleklass sista terminen och dessutom på ett annat språk...) men hon uppträdde ändå med sin berättelse utifrån en bilderbok om "The Hedgehog".

Till höger i bilden har ni Nelles klasslärare, Mrs Marra och till vänster Andreläraren Miss Laurito. Nelle var FANTASTISK idag. Fattar ni, efter två månader så går hon upp och ställer sig och berättar en berättelse på engelska inför 50 personer. I mikrofon. Girlpower!

Hon började förresten sin berättelse som rubriken på detta inlägg "Once upon a time..." därför att "man säger så här i Amerika, mamma!".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar