onsdag 2 maj 2012

Det här med att dricka

Så länge som jag kommer ihåg har jag hört att det är nyttigt att dricka vatten och att man behöver minst en liter om dagen. Typ. Men varför? Visst fattar jag att man behöver vätska och kroppen är ju självreglerande där genom att man känner törst, men nog måste det väl vara individuellt hur mycket vatten/vätska en människa behöver? Kan det vara så att en liten 50 kilos-människa dricker lika mycket som en rejält överviktig 300 kilos-amerikan? 1 liter. Om dagen. Samma för alla?

Sen undrar jag också om det spelar någon roll om man dricker en hel liter på morgonen och sedan tillför med lite kaffe och annan vätska under dagen eller om det finns något "optimalt" sätt att dricka på, 1 dl per vaken timme eller så, för att kroppen ska må som bäst?

Jag glömmer ofta bort att dricka den där litern. Dricker kaffe i mängder på morgonen, har lätt huvudvärk till lunch och bälgar i mig vatten. Sen blir det inte mycket mer än kaffe på eftermiddagen, ett glas vatten till middagen och sedan bälgar jag i mig vatten på kvällen (då jag också har lätt huvudvärk). Vad är tricket för att komma ihåg att dricka? När man inte är törstig?

1 kommentar:

  1. Ta med en 'nappflaska' i väskan och ha en stor karaff/flaska stående hemma.
    För mig går det bra att dricka på jobbet, men hemma glömmer jag bort det. Jag blir oftast bara trött...
    Kram Maria T

    SvaraRadera