måndag 21 oktober 2013

Canada

I Canada säger man "Canada, eh!" som uttryck. Betyder väl ungefär "Canada, liksom!". För oss svenskar var det lite som att komma hem. Rent, snyggt och lagom på alla sätt. Kanadensarna är väluppfostrade, artiga OCH har gott kaffe. Inte svagt som i USA utan riktigt kaffe. 

Vi lämnade Niagara Falls på lördag morgon och åkte mot Toronto. På vägen stannade vi på en vingård och köpte några flaskor vin, bl.a. Icewine, ett vin som skördas efter första frostnatten tagit druvorna. 
Efter vinstoppet åkte vi via Niagara on the Lake (som The Hamptons fast i Canada) till Toronto. När vi kom så var det Toronto Marathon i stan så vi fick parkera långt från hotellet och gå. Lite krångligt men vi höll en positiv attityd. Hela den här semestern har faktiskt varit sån. Först hotellkaoset första natten, sen regn i Niagara Falls och så ett stadsmarathon på det. Men vi har hållit oss positiva!

Toronto var fint. En civiliserad storstad. Många säger att det är Canadas New York och det stämmer nog litet. Som NYC fast artigt.
Vi besökte bland annat CN Tower:
Dagtid och sedan nattetid på den roterande restaurangen 360 Degrees.
Barnen skötte sig exemplariskt trots att maten inte var den bästa. Vilken den verkligen borde varit för de priserna. Men men, turistfällorna brukar ju sällan leverera. Som man säjer.

Men det var en upplevelse. Väldens snabbaste hiss, 352 meter upp i luften, 22 km/timme och med glasgolv i hissen. 

Nu har vi gjort Canada. CANADA, EH!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar