torsdag 31 maj 2012

Läxor, läxor - sommarlov!


Den 12 juni slutar barnen skolan för det här skolåret och jag antar att man då kan säga att semestern börjar. Iallafall sommarlovet. Vi längtar alla efter sommarlov. Sovmorgnar, läxfria eftermiddagar och lata dagar. Ja, det gör vi verkligen. Här på UNIS har Edward minst tre läxor om dagen. Ganska långa och komplicerade och han lägger 1-2 timmar på läxläsning per eftermiddag/kväll. Det innebär att det gör vi föräldrar också. Det flesta instruktioner måste Edward ha lite hjälp med då engelskan fortfarande inte är hundra. Och sen måste vi kolla att allt blivit rätt. Och sen läsläxan som kan vara så mycket som 20 sidors läsning i en RIKTIG bok. Med frågor till som ska besvaras så man kollar att barnen förstått texten. Det är mycket det på ett annat språk...

Ärligt talat så är det här ganska jobbigt och ju längre upp i ålder de kommer desto mer läxor blir det. På bilden syns ett axplock av Edwards läxor från förra veckan. Notera att det är fram och baksida på stencilerna. Och att läsläxan inte finns med där.

Så nog ska det bli skönt med sommarlov.

2 kommentarer:

  1. Då måste Svenska skolan vara rena semestern jämfört med detta?? Inte ens så mkt ser jag mina tjejer plugga om en en gång i veckan. Så sommarlov blir garanterat efterlängtat av Er alla!

    SvaraRadera
  2. Jaaaa, efterlängtat är ordet. Tack Annelie!

    SvaraRadera