onsdag 11 februari 2015

Det här är nästan...

...för OTROLIGT!! 

I årskurs 5 har alla elever på skolan arbetat med ett projekt om Andra Världskriget. Eleverna har intervjuat personer i deras närhet med "koppling" till kriget utifrån frågor som eleverna själva fått bestämma. Det kunde vara överlevare från lägren, någon gammelfarmor eller farfar som berättade minnen eller som i Edwards fall, en intervju med morfar, min pappa, som åtminstone levde i slutet av kriget. Alla andra har ju liksom...gått bort.

Min pappa är född 1944 och Edward förberedde intervjufrågor utifrån vad han mindes av berättelser från andra, i det här fallet hans pappa, min farfar Knut. Sedan fick barnen utifrån intervjuerna "ställa om" och berätta berättelsen som om de var den personen. Så på UNIS, en skola på Manhattan i New York, sitter nu en berättelse som Knut Nordlund från Strycktjärn skulle berättat. En berättelse om beredskapsåren, Torneälv och ...ja, läs själva! 
Det är nästan för otroligt för att vara sant. Tänk om min farfar visste det. Att "hans berättelse" och fotografi rest ända till "Amerikat".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar