onsdag 29 februari 2012

Dagen

Idag har det regnat i New York. Förvånande mycket måste jag säga med tanke på hur vädret var igår, strålande sol. Vi hade inte planerat något annat idag än...gissa? Fotboll! Så, vi fick snabbt tänka om. Det blev en tur in till Manhattan, Rockefeller Center. Vår tunnelbanelinje (F) här ifrån Roosevelt Island går in dit och med tanke på mitt lokalsinne så håller vi oss längs F-linjen än så länge när jag är själv med barnen. Feg, jag vet, men då vet ni inte hur dåligt mitt lokalsinne är. "Du suger på att hitta, mamma", för att citera barnen korrekt.

När vi kom fram gjorde vi en "deal" jag och barnen. Varannan affär mammas, varannan barnens. Vi var först på min favoritaffär Anthropologie  (var där i typ 15 minuter men lyckades ändå spendera 134 dollar) och sedan gick vi till barnens nyvunna favoritställen, Lego Store och Nintendo World Store. Båda de affärerna är värda ett besök om man har med sig barn hit till New York. Legoaffären har allt lego som finns och mer därtill. Där finns interaktiva tv-skärmar som har någon mystisk "port" som gör att när man håller upp legokartongen framför en kamera så byggs legot ihop och börjar "leva" i skärmen. Flyger iväg och gör tricks. Kanske inte helt begripligt beskrivet. Försökte ta en bild för att visa er men den blev inte heller bra. Ja, ja. Allt jag kan säga är gå dit om ni har barn. Nintendoaffären likadant. Där inne finns säkert 25-30 små Nintendo DS med alla spel som finns på marknaden att prova, Wii...t-shirts, muggar - rubbet. Och allt får kunderna, barn och vuxna, testa.


Sen käkade vi på TGI Friday's, drack kaffe på Dean & Deluca, gick på Apoteket Duane Reade (som är ungefär lika stort som Åhléns Skanstull och har samma sortiment) blev trötta och gick hem. Äppelstaden tar onekligen en hel del energi.

Jag tänker nu i skrivande stund att jag kanske måste skriva på kvällen så ni där hemma kan läsa på morgonen...det är väl då man har tid att läsa bloggar...hm...får se hur det går för mig. Trötter. Som nu har kväll när ni har natt. Och natt när ni får dag. Som det ska vara på den här runda jorden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar