fredag 1 juni 2012

Fredag den 1 juni 2012

Jag borde väl inte klaga som har "all tid i världen" men jag gör det ändå. Idag var det dags igen, att baka och ta med mat till skolan. Idag var det föräldrarnas "möjlighet" att få bjuda skolans lärare på lunch. My god. Hemlagat ska det också vara så idag har mammor (kanske någon stackars pappa också) strömmat till skolan med sallader, maträtter från hela världen, efterätter och annat gott så lärarna skulle få sig ett skrovmål. Jag vet inte, men jag tycker det är överdrivet. Det är nämligen så att på söndag är det också årlig picnic med Nellans klass, på torsdag nästa vecka årlig frukost med Edwards klass...och till allt ska vi föräldrar "bidra" med något. Nogklagat!

Efter jag lämnat mitt bakverk så tog jag en långpromenad på Manhattan. Det är så underbart att vara ute och promenera i denna stad. Jag känner mig mer och mer säker när jag är ute och går och börjar forstå upplägget på stan. Mycket tack vare alla besök vi haft som guidat oss....eh...mig...runt stan. Just den här bilden ovan har min vän Annika tagit och här gick jag förbi idag. Flat Iron Building. So Newyorkish.

Sen strosade jag mest på. Efter några timmar blev jag trött och åkte hem. Konstaterade att det är skönt att bo "på landet" som vi gör här på Roosevelt Island. När jag snöt mig efter jag kommit hem så blev servetten svart. Ni vet hur det blir när man varit i en riktig storstad. Så blir det inte här ute på ön. Tydligen är luften bättre här på grund av tidvattnet och East River som skapar en "blåsbälg" för luften. Vi har nästan alltid en bris här vilket verkligen är någonting positivt när man bor i en miljonstad.

Sen blev det fläskkotletter, hemlagat potatismos och gröna ärtor till middag. Ett glas rött.

Något mer har jag just nu inte att säga om den 1 juni 2012.

1 kommentar:

  1. Anställ mig som första matlagare! ;) jag fixar finliret till lärarna;)
    Hälsar Kajsa på Kajsas Kitchen;)

    SvaraRadera