tisdag 10 juli 2012

Hemvändarfest

Till helgen är det hemvändarfest i Arvidsjaur. Om man aldrig flyttat någonstans i sitt liv så kanske man inte vet vad en hemvändarfest är så nu ska jag försöka mig på att förklara det. En hemvändarfest är en tillställning där...eller förresten jag googlar det, det måste ju finnas på Wikipedia. NEJ - DET GÖR DET INTE??? Herregud, då finns det ju inte...!?! Puh, vilken pärs, har nog aldrig varit med om att det inte finns på Wikipedia... Hittade dock en länk till hemvändarfesten i Arvidsjaur. Så kan ni läsa lite själva.

Som sagt, det är en fest då människor återvänder till sin hembygd för att träffa gamla vänner, klasskamrater och andra "från förr". Den är inte åldersspecifik och det finns ingen inbjudningslista (eller vad jag ju ska kalla det) och inga garantier om man inte bor kvar på orten (vilket ju då inte riktigt blir en hemvändarfest, eller hur?) på att man verkligen träffar någon som man känner. Jag tror att en hemvändarfest för många är förknippad med lite fjärilar i magen, åtminstone om man varit borta länge. Ett år när jag var på hemvändarfest på juldagen i Arvidsjaur så blev jag upptryckt mot en vägg och anklagad för att vara knarkare "A-C, du är så mager och svarta kläder har du också..." . Så mycket för att bo i Stockholm och försöka vara svart och intressant.

Nu undrar jag förstås vilka som kommer att vara där i sommar? Tänk om jag inte känner/känner igen någon eller ännu värre - ingen känner/eller känner igen mig? Jag är tämligen säker på hur det än går så kommer jag att klara mig undan både knark- och mageranklagelserna i år.

Eftersom det är 15 mil till Arvidsjaur från Boden så måste en sådan här fest planeras lite för oss som inte har föräldrar kvar på orten. Min bror har lovat att köra mig om jag går i permanentat hår och lappade jeans. Han tror inte jag törs! Vad tror ni?

Eller ska jag kanske köra på svart?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar