söndag 15 juli 2012

Jag visste det!

Det är "myggår" i år. Efter regn kommer solsken brukar det heta men i år borde det ju istället hela "efter regn kommer myggor". Idag läste jag i Aftonbladet att personer som har blodgrupp 0 är populärast hos myggorna och det är väl det jag alltid vetat. Jag blir alltid stucken oavsett kläder, myggsprej och/eller sällskap. Och jag har blodgrupp 0. Mina barn verkar också bli stuckna "mer än andra" så det skulle inte förvåna mig om de också är 0-gruppare. Hela artikeln kan ni läsa här.

En liten anekdot om myggor tänkte jag också bjuda på. Allra först vill jag säga att jag hatar myggor. Jag blir vanligtvis som tokig av myggor. Ha det in minnet när ni läser den här historien.

I vår sommarstuga i Södermanland så är det "myggår" då och då, kanske en gång på 10 år. Självklart finns det alltid myggor men det kan verkligen vara år när det är rent GALET mycket myggor just kring vår stuga. Året när vi köpte stugan, år 2000, var ett sådant år. Första gången vi var och tittade på stugan så körde vi dit på vinst eller förlust efter att ha rivit ut en annons i tidningen med vägbeskrivning. Vi hade inte bokat tid med mäklare utan tänkte att om det är någon där så "glider vi förbi" och låtsats att vi bara är förbipasserande. Såhär i efterhand vet vi ju att det inte precis går att bara "glida förbi" stugan eftersom stugvägen är återvändsgränd men då hade vi ingen aning om det... Det var en sen eftermiddag en söndag och vi hade varit på kräftskiva i Trosa och var ganska trötta men nyfikna.
Det syntes tydligt när vi kom fram att det inte var någon där, eller hade varit någon där på länge för den delen. Vi parkerade och gick upp längs gången till stugan. Det blåste hårt från sjön, så hårt att håret stod rakt bakåt och det ruskade i löven på björkarna kring stugan. Det var ganska kyligt och till och med ogästvänligt så mycket som det blåste. Men otroligt nog var myggen där ändå. OERHÖRT MYCKET MYGG! På de kanske 20 minuter vi var där så hann jag få 18 myggbett i hårdblåst! Och ändå kände vi båda "det här är stugan vi SKA HA". Tänk så det kan vara ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar