tisdag 20 november 2012

Ett tips mot ett tips?

I veckan är det kort vecka. Barnen går bara i skolan på måndag och tisdag och sen är det ledigt för Thanksgiving. Thanksgiving är en av Amerikas största högtider vilket jag berättat om tidigare. Vi ska åka till Richards syssling i Redding, Connecticut och fira. De äter inte kalkon vilket ju är den traditionella maten, utan de äter HUMMER!!! Funkar för mig. Nu till min fråga. Vi ska ta med oss en god sallad som ska passa till hummer och jag undrar om ni har några tips att dela med er av? Jag har googlat litet men hittar inget med det där lilla extra. vill helst inte komma med "bara" en grönsallad.

I gengäld får ni här ett tips på hur man gör sitt eget goda (och lite nyttigare) snacks. Jag brukade tidigare köpa Trailmix, nöt- och fruktblandningar i affären. De är ganska dyra. Nu blandar jag min egen. Tipset är alltså detta: köp storpack av mandel, jordnötter, cashewnötter, walnötter, russin, tranbär, torkad frukt, pumpakärnor, solrosfrön, kokos....och blanda själv!!!! Såååå gott! Även om man inte är något stort fan av jordnötter, som jag, så tillför de mycket god sälta till blandningen.

Nå, sallad, någon?

1 kommentar:

  1. Hummer...och Sallad. Let me see:
    Avocado, granatäpple, bulgur, sockerärtskott, sockerärtor, limejuice, rödlök, ruccola, stek vitlök och soltorkade tomater med hackde mandlar och oliver i olivolja. Blanda med bulgur, peppar ich salt efter behov. Ev lite koriander;)
    Happy Thanksgiving!
    Kajsa

    SvaraRadera