fredag 1 februari 2013

New York Philharmonics

På barnens skola finns en organiserad grupp för nyanlända mammor som heter New to UNIS. Det är ett informellt nätverk av mammor på skolan som hjälper nya mammor att hitta i sin nya hemstad. De har aktiviteter 1 gång per vecka, vanligtvis på tisdagar, och det varierar mellan allt från kyrkbesök, konserter, museum och "vanliga" luncher. Igår var första gången jag följde med, jag är inte precis något fan av sådana här grupper.

Men.

Ibland måste man göra avsteg. Igår hade de organiserat en träff på Lincoln Center, Avery Fisher Hall för att se och lyssna på New York Philharmonics framföra Beethoven. Det var en "rehearsal", ett genrep för den stora konserten i morgon och biljetterna kostade "bara" 18 dollar. Ändå var lokalen nästan fullsatt. Det var en känd dirigent (kommer inte ihåg namnet), känd pianist (kommer inte ihåg namnet men han var rumän) och jag fick höra Beethovens femma framföras av några av världens bästa musiker. Ibland får jag påminna mig om att jag verkligen måste passa på att göra sådana här saker.

Man fick inte fota under tiden de spelade. Då blev man vänligt men bestämt ombedd att gå. Jag såg det hända två unga asiatiska tjejer på balkongen. Otroligt jobbigt. För tjejerna alltså. Så här får ni bara en bild på en nästan tom scen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar