tisdag 8 juli 2014

Svårt att uppdatera utan internet eller ström till mobilen

Våra amerikanska telefoner har ju abbonnemang som är låsta för USA så de kan vi bara använda när vi har WiFi - vilket här i norr bara är i Buddbyn hemma hos mamma och pappa. Våra svenska telefoner är 2009 års modell av iPhone 3. Say no more. Det tar en evighet att bara starta telefonen och ringa, internet kan man använda i nödfall (när man måste kolla facebook alltså, haha) och det tar mellan tre och fyra minuter att ladda upp en hemsida. Så när vi är här så blir vi ofrivilligt och automatiskt detoxade på informationssamhället och att ständigt vara uppkopplad och nåbar. Vi har mail som väntar. Missade samtal. Och 17 uppdateringar på facebook som ingen kollat!! 

Igår kväll var vi i stugan som ligger i Strycktjärn längs Piteåälven och istället för stt sitta med varsin telefon/padda/dator så gjorde vi det här:
Fiskade
Bastade
Fikade
Vad skönt det är!! På dagen hade vi varit till Piteå havsbad och badat och jag kan säga att det var många mammor och pappor som låg på badfiltarna med telefoner i handen...mig exkluderad. För en gångs skull.

Men bloggen blir lidande, jag vet det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar