söndag 22 april 2012

Family


Lördagen bjöd på underbart väder och en BBQ-lunch med familjen. Ja, det är faktiskt så att vi har blivit med "family" här i USA. Richard har ju amerikanskt påbrå som väl alla vet som läser den här bloggen. Hans pappa, Thomas, är född och uppvuxen sina första år i New York, närmare bestämt på Long Island. För några år sedan när Richard började släktforska så hittade han släkt både i New York-området och Florida. De har sedan haft kontakt per telefon och via mail och nu när vi flyttat hit så har de äntligen fått kontakt IRL.

Mannen på bilden, Reid, är Richards second cousin (tremänning) och flickorna är således våra barns third cousins (fyrmänningar). Hemma i Sverige så är det väl inte så vanligt att man har järnkoll eller står särskilt nära alla sina tre- och fyrmänningar (även om jag har några riktiga kanonexemplar i min släkt!) men här så gör man inte någon "värdering" av släktbanden. Man är kort och gott FAMILY.

Så nu - låt mig presentera Gray Family!

1 kommentar:

  1. Vad roligt för er lotta! Kan du inte fråga richard hur han gjorde för att spåra släkten i usa? jag har ju också släkt där, mammas farbror stannade kvar och fick barn, jag tror några bor i New York.
    ja, och så har vi släkt på lite närmre håll förstås, i Atlanta:-)
    annika

    SvaraRadera