måndag 7 januari 2013

Träningen

Det kanske är en slump (men jag tror inte det) men när jag skulle skriva rubriken till det här inlägget så blev det "Tärningen" istället för "Träningen" och det är väl lite så det känns. Det är som ett tärningskast. Får man en etta eller en sexa? Hur ska det gå den här gången? Att börja om. Börja om att komma iform. Igen.

Dag 1, vilket alltså är idag, har iallafall för mig varit en dag av självförtroende och motivation. Mitt upplägg ska vara veckovis, jag kan inte tänka längre än så. Jag tänkte köra så i 12 veckor (om jag håller ut) och sen ska det "rulla av sig själv". Upplägg för den här veckan är:
-Power Walks på vardagmorgnar när det är möjligt. Vissa dagar har jag andra saker att göra men de morgnar det går ska jag ut. I ur och skur!
-Styrketräning 3 dagar i minst 30 minuter. På maskiner i gymet. Har läst på Olga Rönnbergs träningsblogg att tjejer i vår ålder (40+) ska träna musklerna "hårt" för bästa resultat. Om man alltså vill ha resultat på fettförbränning och muskelbyggande. Alltså, inget "fjantande" med toning, lätta vikter och många "reps" längre. Nu är det hårdlyft som gäller. De kvinnliga hormonerna göra att vi håller fast vid fult fett på ett annat sätt i den här åldern och då gäller det att få fart på muskelförbränningen igen. Jag tror på henne, här har ni en länk. Och här kan du läsa om hur du ska tänka/äta enligt din "kroppstyp". Jag tyckte iallafall att det här var intressant.

Sen ska jag utöver det försöka fylla på med korta övningar när "andan faller på". Jag har laddat ner en app som heter "Gorilla Workout". Jag har lite-versionen och ska köra de här korta träningsrundorna varje dag. Det tar inte mer än någon minut men i långa loppet så måste det ju göra skillnad.

Sen ska jag testa en video jag såg på youtube. Återkommer med den.

Maten är ett annat kapitel. Vill helst detoxa mig från sockersuget men ska gå till en hälsokost och fråga vad de rekommenderar. Kanske blir en fastekur i några dagar, eller någon skum detoxdryck eller te eller nåt. Måste be om hjälp här. Tills dess äter jag som vanligt men nyttigare, inga stressade icke-luncher eller drickyoghursalternativ, och jag jag ska undvika att sätta i mig en godispåse varje kväll. Jag har köpt nötter och massor med grönsaker. Och bär. Frukt...jag vet inte men frukt är INTE godis. Finns det någon kul frukt? Nån som man kan "längta" efter?

Hur lägger ni upp det?

Jag har tagit en bild av mig själv idag. Jag såg den här bilden på Carolina Gynnings blogg och blev inspirerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar