torsdag 23 maj 2013

Nu ska jag berätta

Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera  men när något "står i vägen" är det svårt att kallprata om vardagen. Nu ska jag berätta vad som är i vägen.

För några månader sedan besökte jag min doktor för att att undersöka min sköldkörtel. Jag tyckte jag varit så trött och att det liksom kändes annorlunda på halsen. Jag fick göra ett specialist-ultraljud av sköldkörteln och det visade en liten knöl på sköldkörteln. Alla värden var bra så det var ingen akut oro utan det ska följas upp efter sommaren. Lite läskigt men ändå ok. Det var det ena.

Det andra är att man nu också funnit en knöl i/på livmodern.  En knöl stor som en golfboll ungefär och man vet inte vad det är. Det kan vara en polyp, ett myom eller "det värsta". Beroende på vad det är så behandlas det sedan olika. I morgon ska jag in på operation för att ta ut knölen. Jag kommer sövas, de kommer gå in i livmodern med kamera och titta, plocka ut knölen om det går eller så ta ett prov för att skicka till lab för att utesluta cancer. Ja, cancer är det man, och speciellt jag, är rädd för. Såklart. Så snälla, snälla ni - håll tummarna för mig i morgon.

Tack.

3 kommentarer:

  1. Vännen min detta var väldigt tråkiga nyheter. Många tankar att gå igenom för dig och alla oss andra. Efter en stunds eftertanke känns det lugnt i min mage och det brukar alltid vara ett gott tecken =). Jag tänker på dig och håller mina tummar hårt.

    Kramar i massor
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Kära vännen, jag håller alla tummar jag kan, de är ju bara två, men dem håller jag hårt, Håller med Lisa ovan, det snurrar lite i huvudet, men operationen kommer att gå bra och sedan går det också bra.
    Kram från Annika i Solna med familj

    SvaraRadera
  3. Stora, stora kärleksfulla och läkande kramar från oss! Det är lätt att tänka på det värsta. Men ofta visar det sig ju att man oroat sig i onödan. Vi håller så klart alla tummar vi har hårt för dig! Och obotliga optimister som vi är så ser vi fram mot bra besked från dej snart. Behöver du nån att prata trasslande sköldkörtel med så har jag ju en sån med. Så bring it on!

    Kram
    Karin, Jesper & Milla

    SvaraRadera