fredag 10 maj 2013

Snart vräkta?

När jag och Richard flyttade ihop på Doktor Abelins Gata för sisådär 100 år sedan så hade vi en inflyttningsfest som inte gick av för hackor. Vi hade chili con carne, vitlöksbröd, ost, chips, vin och öl om jag minns rätt. Det var packat med folk i lägenheten och volymen var nog ganska hög. Faktum är att den var så hög att vi fick klagomål (för första gången) från fastigheten bredvid vår. Vi hade nämligen "varnat" våra grannar i vår trappuppgång och bjudit in dem om de hade lust så där vågade ingen klaga.

Idag firade vi Nella Bellas 7-årsdag och då fick vi klagomål för andra gången i vårt liv. Under fiskdammen. Låt mig förklara. 

Festen började klockan halv fyra ungefär. Eftersom vädret har varit underbart idag i New York, ca 25 grader, så var vi ute. Vi var ungefär 30 personer, barn och vuxna. Och bebisar. Vi åt tårta, popcorn, drack lemonad och Asti. Klockan 18.30 gick vi in för att ha fiskdamm. Jag hade spikat upp ett skynke i ytterdörren och så fick barnen stå på led i korridoren och fiska. Hälften av barnen hade redan gått hem så kvar var kanske 12 barn och 5-6 mammor. Det hela utspelade sig under ca 15 minuter och det var mycket skratt och glada tillrop. Så mycket att en granne fick "spel" och började hysterisk smälla i sin egen ytterdörr för han (tydligen) blev så störd. Vi fiskade färdigt och sen gick alla hem. Klockan är då 18.45. Klockan 19.43 får jag ett mail från husets högsta styrande chef med ett klagomål om lek/stök i korridoren. 

Alltså, man undrar, hur är folk funtade egentligen?

Men vilken toppenfödelsedag hon hade, lillan!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar