torsdag 12 december 2013

Nu börjar det på riktigt

För några veckor sedan visade jag er en bild på ett projekt som Edward jobbat på i skolan, om internetsäkerhet. Kommer ni ihåg? Det var olika frågor man skulle svara på och en lampa med rött eller grönt ljus för om det var "rätt" svar eller inte lyste på en platta. En fråga kunde ill exempel vara "ska du lämna ut ditt lösenord till någon annan?", o.s.v. 

Idag fick vi ett mail av Nelles fröken om att eleverna i hennes klass kommer alla att starta en egen blogg som ett led i undervisningen. Den personliga bloggen kommer ha fokus på skola och inlärning men eleverna själva kommer att skriva innehållet på sin egen blogg. Sen kommer fröken godkänna varje enskild post för att kontrollera att den inte innehåller något "olämpligt". En hel lång lista över regler har bifogats, som berör internetsäkerhet, och elever och föräldrar måste godkänna för att få delta. Om man inte följer reglerna får man inte längre fortsätta med sin blogg.

Ja, vad säger man. Jag tycker det här är ett svårt ämne för vi har ju verkligen kämpat för att hålla våra barn ifrån internets sociala medier och det är heller inte något de efterfrågat. Visst spelar de spel och lyssnar på musik men bloggar och Facebook har de inte "hittat" än. Därför känns det lite tudelat men jag antar att det kan vara bra att lära sig vett och etikett även i den här världen, under övervakning. 

Vad tycker ni? Skulle ni stödja ert barn att starta en blogg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar