måndag 17 september 2012

Uppesittarkväll

Pappersnäsdukar, pappersnäsdukar, pappersnäsdukar...
Älskar ni inte uppesittarkvällar med era barn? Nätter där ni hela natten igenom verkligen får tid att på tu man hand umgås med era små telningar. Bjuda på drinkar i form av alvedon och iskallt vatten. En uppfräschande dusch med nässprej. Lite massage på benen. Serva med tusen och åter tusen näsdukar. I natt har vi haft en sådan natt. Båda barnen är nu snorförkylda (ha ha ha!) och hemma från skolan. Nelle med feber och hosta och Edward med jordens täppaste näsa, halsont och kanske kanske lite feber också. Vi hoppas att en hemmadag idag gör att de blir kan gå resten av veckan. Här är det verkligen inte kul att missa skolan - läxarbetet blir då överjä...

Men när jag låg där i natt med min snart 9-åriga son - han som inte längre tycker det är mysigt att sitta i knät, kramas och pussas, och strök över hans rygg. Höll handen och tröstade. Fick tillbaka ett sömnigt "min mamma", då känner man att en uppesittarkväll lite då och då inte gör så mycket. De är till låns. De är till låns.

1 kommentar:

  1. Här blir det nog också förkylt snart. Mycket hosta i natt, men ingen feber än så länge, den magiska gränsen för dagis eller inte dagis. Du kan väl gratta R från mig!
    Annika

    SvaraRadera