onsdag 26 december 2012

Boxing Day

Så heter annandag jul i England. Det är för att man dagen efter julfirandet (med mat i överflöd) lade den mat som blev över i boxar och gav den till de fattiga. Boxing Day. Vi har dock ätit av alla våra rester idag. Och det var lika gott som igår. Dock är jag glad att jag inte behöver äta dem i morgon...

I förmiddags åkte vi till Chattahoochee River och tittde på landstigningsplatsen för slavar som kom till området. Hemskt att tänka sig vad som väntade dessa människor när de kom med båten. Intressant nog står det på infoskylten att det var en handelsplats och ett emigrationscenter, typ. Man skapar sin egen historia...

Sen har vi varit på Civil War museum och ikväll på en spektakulär julljusshow på Callaway Gardens. Tydligen en av Top 10 i världen. Otroligt fin men SATAN (igen!) så kallt det är här just nu. I morgon fortsätter vi söderut.

Och visst ser min näsa jättekonstig ut på sista bilden? Boxing Day...











3 kommentarer:

  1. Hallå & God Fortsättning
    Jättekul att följa era upptåg i RV:n. Kommer att tänka på den 25 eller 26 Dec i Florida då vi tog foton då vi stod ute i vattnet - att jämföra med den drivis vi haft i Norrland och det skitvädret ni har just nu.
    Näsan - är det en boxingnos eller en rödtjutsnäsa.
    Följer er tom den 2 Jan då jag piper iväg - däreftrer mer sporadiskt.

    Kör försiktigt take care / Pensionären

    SvaraRadera
  2. Hej Vi följer er resa med stort intresse och hoppas allt går bra för er. Jag är ute och testar mina kunskaper på nätet under överinseende av min son. Lycka till med allt!

    Mor

    SvaraRadera
  3. Tja! Ett päron till farsa?

    /b

    SvaraRadera