måndag 24 december 2012

Jul på Fort Benning

Här firar man ju inte JUL förrän i morgon den 25:e så idag har vi varit på utflykt i Columbus som är närmaste staden (Atlanta är närmaste STORA staden om jag råkat säga att det var i Atlanta vi skulle fira jul). Trakten är Plantation-land och längs floden som rinner genom staden skeppade man slavar och här fanns stora bomullsplantager. Huset som Generalen för basen bor i var detsamma som dåtidens plantagepatron bodde i. Det är mycket vackert med en typisk southern front porch o.s.v.

Här i Columbus fanns senare en mycket aktiv klan, KKK. Det här är verkligen södern. På andra sidan floden i staden ser man Alabama. Om Alabama brukar man säga att "när man åker in i Alabama ställer man tillbaka klockan en timma och 50 år! Det säger lite, nej mycket, om hur mentaliteten är här.

Ikväll kom grannarna över och vi åt julbuffé bestående av allt möjligt. Lax, räkor, ost, skinka, prosciutto, pastej - väldigt likt en julbord om du frågar mig. Vi skulle dricka glögg också men vi blev helt enkelt för mätta. Visar bilder på sällskapet, deras hus och vårat hus. Nu stiger spänningen här, ska vi få se Santa klättra ner genom skorstenen i natt...?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar