onsdag 14 mars 2012

FN

På promenaden ser jag det det här...är det inte vackert? Högsta skrapan på bilden är...gisssa? Just det, Trump Tower. Behöver man tillägga något om fallossymbol? Till höger om den ser ni Chrysler Building, vackrast i staden om ni frågar mig.

Längst till vänster i bild är FN-skrapan. Under ett par år har den renoverats och enligt vad vi har hört så ska den bli "klar" i år. Richard vet inte ännu om hans avdelning (UNDPKO) kommer att placeras i själva skrapan eller om den kommer att vara i någon av de kringliggande byggnaderna som också hör till FN. Jag hoppas att han kommer att få sitta i skrapan. Det är ju där allt händer. När vi var här 2005 var vi på en guidad visning i FN-skrapan. Jag tyckte det var otroligt intressant. Värt ett besök om ni är här. Guider finns på nästan alla språk, till och med svenska!

Jag har skrivit om det här förut men måste nämna det igen. Det är så himla otroligt när man besöker kända platser, tycker jag. Jag slås liksom av VERKLIGHETEN - att det de facto är precis här som Säkerhetsrådet sitter. Eller Generalförsamlingen. Eller FN-skrapan överhuvudtaget. Jag känner precis likadant för alla andra landmärken: Frihetsgudinnan, Central Park, Taj Mahal, Triumfbågen...

Någon frågade vad vi "gör" här och hur länge vi ska vara borta. Tanken är att vi ska vara här i minst 2 år, med möjlighet till förlängning. Det är Richard, min man då, som kommer jobba och dra in kosingen. Han har fått jobb på UNDPKO som är en förkortning för United Nations Department for Peace Keeping Operations. För närvarande så ligger hans kontor på Madison Avenue. Jag kommer i början att vara hemmafru, precis så exklusivt som det låter. Sen efter sommaren får vi se. Kanske jag börjar jobba. Dörren är i allafall öppen den här gången då mitt visum tillåter att jag söker arbetstillstånd.

Det blev långt det här. Nu ska jag duscha och ta mig till Manhattan. Får bli en promenad i Central Park idag, vädret är ljuvligt. 20-25 grader och strålande sol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar