onsdag 21 mars 2012

Från ytterlighet till ytterlighet

Vår vän E där vi har bott senaste månaden har mycket saker. Så  mycket saker att Nelle härom dagen utbrast "Mamma, E har verkligen allting...". Lite kan jag hålla med henne, E har sparat det mesta. När vi kom kunde hon med lätthet plocka fram lego, duplo, playmobilleksaker till barnen. Hon hade sparat allt från när hennes (nu vuxna) barn var små. Hon har också sparat en hel del annat och efter ett helt liv så blir det ju en del... Här i vår nya lägenhet har vi det omvända. Vi har verkligen ingenting. Senaste dagarna har jag försökt få i ordningställt så vi kan sova, äta och...ja.

Sover gör vi. Såklart blev det inte precis som det var tänkt eller beställt från början (IKEA) men vi ligger iallafall i varsin binge nattetid. Om än på golvet.

Äter gör vi på tallrikar och med bestick. Något bord har vi inte än. Eller stolar heller för den delen. Det här är ett litet problem. Vår snälla danska granne har nu förbarmat sig över oss och lånat oss några stolar från deras terrass så nu sitter vi vid baren i trädgårdsstolar och äter. Det är lite lågt. Men vi sitter.
Jag har spanat in ett bord på en affär i stan men just när jag var där för att titta på det (och beställa det) så "gjorde de om" affären till en nattklubb/ett event och möblerna som inte passade in där förflyttades till ett lager. Bland annat mitt bord. Efter den 1 april ska det visst vara tillbaka i butiken...

Det är för övrigt tydligen det senaste här i NY. Att hålla event på möbelaffärer. När Obama var i stan (ni minns va?) så var hans fest också på en möbelaffär. Bra reklam för affären och snygg setting för festen.

Badrummen är nu också i ordning. Duschdraperier i varje rum. En handuk till oss var. Duger.

Vårt shipment ska förhopppningsvis dyka upp i nästa vecka och då hoppas jag att det blir lite "mysigare". Har också gjort en möbelbeställning på soffa, soffbord och lite sånt. Det blev den grå, jag fick inte "igenom" en lila soffa...jag tror det blir fint.

Sen håller vi ju på att måla en vägg med tavelkritefärg också. Det visar jag när det blir klart.

Här kommer lite bilder, håll tillgodo!







Som ni märker ligger det ouppackade IKEA-paket i alla rum. Det blev en hel del felbeställningar som måste åtgärdas. Helgen kommer tillbringas i Brooklyn igen, på IKEA som har utsikt över Frihetsgudinnan från restaurangen. Jag antar att det kunde varit värre. Här i spegeln ser ni mig. Fräsch som en nyponros. Jag lovar att visa bilder över utvecklingen av vår lägenhet. Nu är vi på plats och jag känner mig redan hemma. Äntligen bor jag i New York.

4 kommentarer:

  1. Så skönt för er att äntligen ha sitt eget! Utsikten är verkligen magnifik! Kan inte fatta att jag snart ska åka dit! Hade varit kul om vi hann med en fika, vi kan hålla kontakt på FB!
    /Carina

    SvaraRadera
  2. Ja gärna Carina! Hör av dig när du är stateside!

    SvaraRadera
  3. Jag häpnar över den fantastiska utsikten och så sitter jag här och är tokkär i lampan på byrån. Ett NY fynd? Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Allt på bilderna är FYND! Byrån från en loppis på ön och lampan från en loppis i Conneticut. Snart kommer de nya möblerna som tyvärr har en annan prislapp...

    SvaraRadera