måndag 12 mars 2012

Roosevelt Island

Roosevelt Island är en ö för er som inte visste det (namnet är i och för sig ganska avslöjande). För att komma hit så åker man antingen tunnelbana, F-line, till hållplats Roosevelt Island, eller så åker man linbana. Linbanan är fantastisk och jag tror faktiskt att folk även åker den som en turistattraktion för utsiken över East River och Manhattan är slående. Den går inte så ofta, varje kvart eller så, men är värd att vänta på. Vagnen tar väl ungefär 50 personer samtidigt och här får ni en bildserie över utsikten. På bild nummer fem ser ni East River/Roosevelt Island och där längst bort, i den vita byggnaden, ska vi bo. Klicka på bilden så blir den större. 
Bron heter Queensboro Brigde och är nästa lika vacker som Brooklyn Bridge, tycker iallfall jag. Bron går rakt över ön och ska man åka bil hit så måste man först ta sig till Queens och sen kan man åka en annan bro in på ön. Lite krångligt men så kanske det är att vara ö-bo var man än bor.

Sista bilden visar "landning"på Manhattan! Precis vid stationen ligger Betsey Johnsons lilla butik, Serendipity 3, en restaurang (och mycket mycket mer) där det alltid är kö, Bloomingdales så man behöver inte åka långt för att vara mitt i smeten.

2 kommentarer:

  1. Det är ju helt fantastiskt, vilken utsikt ni kommer att ha. Vilket äventyr för er att bo i New York. Jag är så glad att du bloggar igen, det ska bli så roligt att följa dig i NY, hur länge ska ni bo där?
    När flyttar ni in i nya lägenheten?

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Marit i allt. Sitter här och känner att du lever livet lite även åt mig =). Känner mig lite rikare när jag får följa med på er "resa" i NY. Livet blir mer mångfasetterat med bloggande beresta vänner i umgängeskretsen. Thanks and...I like!

    SvaraRadera