måndag 26 mars 2012

Det gick bra

En platta på gasspisen stod på när jag ställde mig i köket vid 11-tiden för göra i ordning lunch. Den hade stått på sedan klockan sju i morse när kaffet gjordes i ordning. Jag stängde av den, ringde Richard för att berätta att den stått på så vi måste vara uppmärksamma på det framöver. Sedan gjorde jag i ordning min lunch. Och åt.

Först nu funderade jag på vad som kunde hänt. Brand i vår lägenhet. Brand i huset. Katastrof. Allt för ett glömt vred på en gasspis.

Det är många sådana situationer som går förbi en i livet. För de allra flesta av dessa situationer passerar ju obemärkt förbi. Vi upptäcker ett stykjärn, en kaffebryggare, en platta - stänger av och tänker inte mer på det. För att det "gick bra". Det är väl tur det. Att det i de allra flesta fallen faktiskt går - just bra.

1 kommentar:

  1. Hej du väninnan:)
    Fundera inte på det! De flesta "det gick bra" har man inte en aning om! Fortsätt hålla ansiktet slätt och fundera inte över sådant som inte går att påverka.
    Tack så mycket för att du lyckades träffa oss: trots 80-tals uppgörelsen;)
    Hoppas jag får till den här kommentaren.... Inte den första! Jag hade en dråpare om din fundering om positivt o negativt om livet som hemmafru:D
    Kramar//H

    SvaraRadera