måndag 5 mars 2012

Vi kom hem sent igår kväll men var ändå otroligt nöjda eftersom vi hittat hem utan en enda felkörning. Och det utan GPS mina vänner! Från Pomfret till New York är det en ca 4 timmar lång körning men motorväg i princip hela vägen. Och här är ju motorvägarna som bekant minst tre-filiga så det var inga problem med trafik.

Visar några bilder av det typiska New England-huset. Här har vi tillbringat helgen med vår vän E. Huset, farmen och ägorna runt omkring har varit hennes familj i generationer. Faktum är att Richard hittade en bok i huset där det står att E:s familj räknas som en av de första 500 familjerna som kom till USA så huset har verkligen en historia. Som alla andra gamla hus har det byggts om och till, renoverats och moderniserats men E är väldigt noga med att göra det i tidstypisk stil så det är som att leva i en annan tid när man är här. På gården finns också ett litet hus till uthyrning om någon skulle vara intresserad. Här är också en länk för er Bridget Jones-fans som är nyfikna på hur Renée Zellweggers hus som är till salu ser ut. För er med 1.5 milj dollar över!

I morgon är det ju som bekant skolstart så vi har i helgen inhandlat nya skolryggsäckar, matlådor, mattermosar med mera. Det kommer bli en stor omställning att inte få lunch i skolan (serverad menar jag då) och jag fattar inte varför länder som USA, England, Frankrike envisas med att låta elever i småskolan ta med sig egen lunch (läs:mackor) och sedan förvänta sig att de ska prestera max i skolarbetet. För oss som föräldrar är det ju också ett nedköp. Att varje morgon behöva förbereda lunch för barnen. Jag som brukar ha svårt att få till det på friluftsdagarna hemma...suck.
Nelle krävde att jag skulle visa en bild på hennes nya skolryggsäck. Hon fick välja heeeeelt själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar