söndag 16 september 2012

Småförkylt

Nu börjar höstförkylningarna. Nelle har fått feber igen och Edward nyser och snorar. Trots det har vi haft en härlig helg. Fredagkväll var vi bara hemma, barnen och jag, och jag tror vi alla "sussade" före klockan 10. Man kan väl säga att vi "laddade" för den stora första matchen i ligan som gick av stapeln på lördag morgon. Nu har jag ju redan redovisat det ganska bedrövliga resultatet, 0-4, så jag tror inte jag behöver säga mer om det. Jo förresten, lite måste jag nog säga. Coach Scott (som är Edwards tränare) tycker att Edward och en pojke till är bland de bästa i laget och har därför "peppat" dem till att försöka bli förebilderna i laget för hur man ska spela fotboll. Inte bara själva spelet då utan även "sportmanship", att inte gnälla på lagkamrater, att peppa alla och att kämpa även när det går tungt. Ganska stort ansvar att lägga på en 8-årings axlar men nog så viktigt. Fotbollsskolan som Liverpool höll i sommar pratade mycket om det så Edward fattade iallafall vad man menade...

Lördagen fortsatte sedan med att vi "drack en vinlunch" hos några av våra nyvunna vänner som bor i Chelsea. Mysigt men resulterade i att vi somnade före klockan tio även denna kväll. Vilket i och för sig var ganska bra för vi var uppe med tuppen i morse och åt nygräddade croissanter och drack starkt kaffe. Tuppen, som i vår familj är Edward, vaknar numera klockan sju...vilket väl ändå måste räknas till helt ok.

Vi hade en söndagsfixardag idag. Båda barnen har växt cirka 5 centimeter i sommar och var i stort behov av nya höstkläder och skor så vi åkte till en galleria i Queens och fixade det. Dyrt och inte särskilt kul men nu är ungarna "kittade" ett tag framöver. Egentligen borde jag visa vad Nelle valde (och jag de facto köpte) men nu fungerar inte mobilen alls ikväll så några bilder blir det inte tal om. Men jag kan säga så mycket som att det är en pälsväst...en lila pälsväst. Och hon är söt som socker i den. Ni kommer få se den sen.

Och på tal om telefonen. Vi står nu i kö till varsin iPhone5. Jag ska ha en vit och Richard en svart. Vi hängde (dumt nog?) inte på låset "pacific time" utan bokade några timmar efter försäljningen startat. Det innebär förmodligen att vi får vänta någon vecka till efter den 21:a när de första börjar levereras. Suck. Men snart så.

Nu gör vi söndagkväll i New York. Ni i Sverige sover sedan länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar